*

СТИРОПОРЕНАТА ДАЛАВЕРА НА КРАСИМИРА ГЕОРГИЕВА РУХВА!

|

Още неприключила първата зима и само два месеца, след като приключиха строителните дейности в Парк „Леденика” се появиха първите дефекти, отчетливо показващи, че Ръководителят на проекта не е осъществил необходимата организация и контрол при извършваните дейности по строителство и доставки, за които Европейският съюз отдели над 3 млн. лв. от общата стойност на проекта, възлизаща на над 5 млн. лева.

            Тази събота и неделя от София спешно пристига екип за поправки по стиропора на Амфитеатър „Леденика” -  по сигнал, подаден от Светослав Кадинов.

            Във връзка с предстоящото заснемане и PR акция с журналисти в развлекателния парк „Леденика” /идния понеделник, 27.01.2014/, спешно отправям молба към Община Враца за почистване и поправка на най-видимите дефекти по завършените модули и сгради в парка, както и за почистването на цялата територия. В тази връзка изпращам снимки, които да послужат на Ръководителя на проекта г-жа Красимира Георгиева и да я подпомогнат при организирането на почистването и поправките – за доброто провеждане на PR акцията и защита доброто име на бенефициента – Община Враца.

            Напомням, че събота и неделя времето се разваля – очакват се снеговалеж и ниски температури. Отправям молба към г-жа Красимира Георгиева – заместник-кмет по европейско финансиране и обществени поръчки в Община Враца, да бъде дежурна на терен при извършването на поправките на най-видимите дефекти по Амфитеатъра и постройката на интерпретационен модул „Прилеп”. За тази цел да се облече добре и да занесе в планината за екипа голямо количество топъл чай и сандвичи в екологосъобразни опаковки.
           Екипът, пристигащ от София през почивните дни е съставен от едни от най-добрите и уважаеми художник-сценографи в България. Този екип няма вина за безотговорната промяна на технологията и извършените дейности по некачествен начин - с евтини и неекологосъобразни материали, без да се спазва каквато и да е технология.
           Моля г-жа Георгиева да се отнесе с уважение към екипа, идващ за да помогне на Община Враца и да му окаже необходимото съдействие за успешното реализиране на поправките.
           Моля и екипът на Строителният надзор, работещ по проекта „Леденика – туризъм без сезони” и сключил договори за това за стойност от 68 хил. лв., също да окаже необходимото внимание и уважение към художник-сценографите, командировани по спешност от София.

Благодаря за вниманието и за спешната реакция на Община Враца за отстраняване на най-видимите дефекти, както и за почистването на територията на комплекса.

Светослав Кадинов


ПП 1:  По най-нова информация на екипа, който ще пристигне по спешност от София, съществува и още един обект за поправка – една от куклите на Алеята на приказките. Повредата на кукла „триглава ламя” е била извършена по вандалски начин, за което отправям молба до Община Враца и ръководството на ПП „Врачански Балкан” за оказване на оперативно съдействие и осигуряване на постоянна охрана в развлекателен парк „Леденика”. Напомням също, че спрямо подписаните договори, охраната на обекта до финалното му приключване би следвало да се осъществява от самите изпълнители по съответните направления. Въпросната кукла е част от все още неприключил договор и е било задължение на изпълнителя по този договор да осъществява контрол върху собствеността на възложителя – Община Враца.

ПП 2: Идния понеделник най-подходящото време за осъществяване на заснемане на развлекателния парк е между 13,30 и 14,30 часа, когато се очаква температурите да бъдат най-високи – около 3-4 градуса. В този часови диапазон дневната светлина ще бъде дифузна и подходяща за заснемане с камери и фотоапарати. Детайли и кадри в БП да не се правят, като при слизане на операторите от репортажните автомобили тв камерите да се темперират минимум 12-15 мин. преди да се включат. Снимането в самата пещера да се извърши след заснемането на парка, като в Зала Предверие е необходимо да се извърши ре:темпериране, за да не се запотят обективите в по-отдалечените зали на пещерата, където температурата е по-висока. Преди снимки в парка, операторите да извършат задължително ръчен баланс на бяло след включване на камерите – удобно за целта място е информационната табела на входа на комплекса - със слоугана „Инвестираме във вашето бъдеще”.
 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"


box_title_arrow.gifКоментари

 • Язе |

  И Красимира Георгиева да си носи още 5000000лв. за да не обиди "специалистите" от София;-)

 • пепи |

  Красимира георгиева е неграмотна дама! ОСТАВКА!

 • безиме |

  интересно защо всички се спотайват - журналята например, общинарите гербаджиите. нали те го правиха тоя проект. шахов да каже какво са сътворили

 • врачанин |

  какво да коментираме бе брат. така сме загазили че сме за кашмер. ами да го изхвърляме тоя джуруляк и това е. да измием срама поне

 • позор |

  ОСТАВКАААААААААААААААААААААА. На корумпирания криводолски селяндур и на кликата около него

 • Врачани,врачани |

  Врачани,врачани защо сега не коментирате. Защото ще ви се расърди великото кмет че .

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez