*

СТАРТИРА РЕМОНТ НА 12 УЛИЦИ В ЛОМ

|
СТАРТИРА РЕМОНТ НА 12 УЛИЦИ В ЛОМ

12 улици с разбита или липсваща асфалтова настилка ще бъдат възстановени, за строително-ремонтните дейности Община Лом е осигурила до 1 000 000 лв. Ремонтът ще бъде извършен на участъци от улиците  „Цар Шишман“, „Кубадин“, „Веслец“, „Петър Берковски“, „Борил“, „Димитър Гинин“, „Хан Кубрат“, „Цар Асен“ (второстепенна), „Ком“ и „Хан Кубрат“. Миналата година на тези  улици бе монтирана нова водопроводна мрежа. За възстановяване на разбитата от десетилетия настилка са предвидени и улиците „Перущица“ и „Търлис“, като преди асфалтирането предстои подмяна на водопровода.

Ремонтните дейности предвиждат изграждане на пътно легло с фракция, полагане на бордюри там, където са разбити или липсват, и асфалтиране. Строително-ремонтните дейности се извършват от фирмата „Пътинженеринг - М“ АД - Монтана, с която Община Лом има сключен договор за изпълнение. Средствата за ремонта са осигурени от местни приходи и от държавния бюджет.

„Състоянието на много улици в града ни е плачевно от десетилетия, това е една от най-големите ми болки като кмет, както и на моите съграждани. Община Лом, както и повечето общини, не разполага с достатъчно собствени финансови средства, но въпреки това насочваме максимално ресурс от местните приходи за възстановяване на улици. Предстоят и още ремонти, но ще ги обявя, когато бъде сключен договор с фирма-изпълнител. Мисля, че така е коректно.“ – каза кметът Пенка Пенкова.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez