*

СТАРТИРА „ЛЯТО В БИБЛИОТЕКАТА 2020” ВЪВ ВРАЦА

|
СТАРТИРА „ЛЯТО В БИБЛИОТЕКАТА 2020” ВЪВ ВРАЦА

С лятна читалня на открито стартира „Лято в библиотеката 2020”. Програмата е организирана от Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца, а началото ще бъде дадено на 1 юли /сряда/ от 10 ч., в парка зад паметника на Христо Ботев в града.

Инициативите са насочени към децата и тийнейджърите и ще се проведат в периода 1 юли - 27 август.

Изнесената лятна читалня е сред любимите инициативи за доброволци, които обичат да четат на малките слушатели. И тази година, всяка сряда, ще е запазена за магичния свят на приказките и всички малки приятели на книгите от 0 до 10 години.

След читалнята, от 11 ч., отваря креативна зона, в която посетителите ще могат да рисуват, оцветяват, да изработват оригами, книгоразделители, както и да тестват технологични джаджи, с които библиотеката разполага.

Тийнейджърите могат да се включат в Book Quiz, който започва на 2 юли и ще се провежда всеки четвъртък от 10 ч. Идеята е да се провокират младите хора по забавен начин да отговарят на въпроси, свързани с тийн книги, художествени персонажи, анимационни и герои от онлайн игри, и в същото време да научават любопитни факти, свързани с четенето и книгите.

Играта е подходяща за деца над 7 години. Ще се провежда чрез онлайн платформа през смартфони и таблети в парка зад паметника на Христо Ботев.

Всички инициативи са безплатни.

Всички инициативи ще се провеждат при строго спазване на социална дистанция и обявените противоепидемични мерки.

Посещенията за групи се организират с предварително записване на място в библиотеката, по телефон: 0878 236 263 или на имейл: libvratsa@libvratsa.org


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez