*

СРЕЩА С ИНВЕСТИТОР В ОБЩИНА ВИДИН

|
СРЕЩА С ИНВЕСТИТОР В ОБЩИНА ВИДИН

Кметът на Община Видин Огнян Ценков прие за разговор г-н Люк Хеспилс от Белгия, собственик на фирма „Hebaco“,занимаваща се с производство на земекопно оборудване. На срещата присъства и заместник-кметът инж. Цветан Асенов. Предмет на разговора бе установяване на контакт с партньори за производство на метални багерни кофи в нашия град, както и предоставяне на терен или готова производствена база, която да бъде преоборудвана за ново производство на бързосменници. Ценков увери г-н Хеспилс, че ще съдейства за това, съобразно всички законови разпоредби. Инвестицията е с цел производствена и търговска дейност.

Кметът на Общината информира собственика на фирмата, че във Видин има Професионална техническа гимназия и филиал на Русенския увиверситет „Ангел Кънчев“ с технически специалности, чиито кадри биха могли да се ангажират в бъдещото производство. Той заяви своята подкрепа за по-нататъшно сътрудничество и изрази надежда, че с осъществяването на инвестиционното намерение ще бъдат разкрити нови работни места.

По-късно бе организирана работна среща в залата на Общински съвет – Видин с представители на местни фирми, произвеждащи метални изделия. На нея бе направена презентация на производството на багерни кофи в предприятието „Hebaco“.

На следващ етап ще бъдат установени партньорски отношения с местния бизнес, за да се реализира инвестиционното предложение.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez