*

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“-ВРАЦА С ПОЧИТ КЪМ ДЕЛОТО НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

|

1 ноември е една от най-светлите дати в българския календар – Ден на народните будители. Това са всички онези хора, които през вековете и до днес са допринесли за духовното съзряване, обединение и развитие. Всяко поколение открива своите съвременни будители, от които има нужда.

Ученическият съвет активно се включи в седмицата, посветена на четенето и народните будители – с табла и презентации, а патриотични песни и стихове огласяха училищната сграда. В радиопредаване прозвуча тържествено слово, посветено на Деня на народните будители, подготвено и представено от клуб „Родолюбие“. 1.а и 3.а класове проведоха съвместен урок на тема: „Да разберем чрез книгите за празника“. Малките ботевчета от клуб „Родолюбие-1.б клас“ се запознаха с българските просветители, изготвиха табло за народните будители. На 31 октомври представителна група от училището се включи във факелното шествие под надслов „Да запазим светлината“. В Деня на народните будители  - 1 ноември поставихме цветя пред паметника на нашия патрон.

Ние младите хора очакваме от вас, нашите учители да ни показвате посоката, за да може всеки от нас да направи за себе си правилния избор и да бъде достоен човек. Само тогава всеки поотделно и всички заедно ще вървим напред.

       Честит празник на всички съвременни будители!

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez