*

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ ИЗПРАТИ СВОЯ 115-И ВИПУСК

|
Зареждане на видео плеър...

На 12 май 2022 година, от 10:00 часа, в двора на Средно училище „Христо Ботев“ – Враца се състоя тържество по изпращането на юбилейния 115. випуск.

Шестдесет и осем ученици завършват гимназията и на 24 май – по традиция – ще бъде техният абитуриентски бал.

Учениците са разпределени в три паралелки, както следва:

  • Профил „Природни науки“ – Биология и здравно образование /23 ученици/;
  • Профил „Хуманитарни науки“ – История и цивилизация /23 ученици/;
  • Профил „Обществени науки“ – География и икономика /22 ученици/.

 

В навечерието на честванията на бележитите годишнини на Средно училище „Христо Ботев“ – Враца над 50% от дванадесетокласниците завършват последен гимназиален клас с отличен успех и според Правилника за дейността на училището в юбилейна година се отличават от директора с диплом за отличен успех.

Въпреки затрудненията с епидемичната обстановка в страната, продължила 2 години и половина, една част от тях вече са с осигурено място в желаните от тях специалности в престижни университети в страната и чужбина, след успешно полагане на приемните изпити.

В идните дни предстоят държавните зрелостни изпити – важно условие за успешното им дипломиране.

Нито  епидемичните обстоятелства, нито предизвикателствата на обучението от разстояние в електронна среда успяха да ни дадат и миг повод за съмнение и  тревога в научено. Знанието, затвърдено и подкрепено с много труд, гъвкавост, упоритост и постоянство, отново доказа, че взаимодействието между традиции, иновации и перспективи в Средно училище „Христо Ботев“ – Враца е печелившият модел в съвременната образователна сфера.

Г-н Виктор Кръстев се обърна към присъстващите:

„Днешното събитие е част от тържествените прояви, с които отбелязваме значимите годишнини, през които  СУ „Христо Ботев“ носи факела на образованието в гр. Враца и се утвърди като училище с традиции и новаторски дух.

 

 

200 години светско образование в град Враца

175 години класно училище

115 години гимназиално образование

 

Има нещо величаво и свещено в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, а всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията да го развиват и пазят, да продължат делото. Затова днес  и учители, и ученици, и зрелостници сме обединени от позитивното и съзидателно вдъхновение, което е невидимо за очите и се пази и носи само в сърцето.

Скъпи абитуриенти, бъдете целеустремени! Имайте смелостта да мечтаете и куража да сбъднете целите си. Всичко е във ваши ръце. На прага на новото начало бих искал да ви пожелая с увереност и амбиция да вървите напред, да не се предавате пред трудностите и ако се обезсърчите дори за миг, знайте, че винаги имате избор. Помнете! Вие можете да променяте всичко, защото сте  „Ботевци“ , горди, смели и силни.

Превърнете трудностите в победи, а мечтите – в реалност!

Днес ние ви изпращаме спокойни и удовлетворени, защото смятаме, че сме ви научили на най-важните житейски уроци – да бъдете достойни и отговорни хора, да отстоявате позициите си и да не спирате да мечтаете!

От името на педагогическата колегия и лично от мое име ви уверявам, че бе удоволствие за нас да изминем заедно пътя на образоването  и израстването ви.

Изпращаме ви с пожелание за успешно дипломиране. Нека ботевският устрем да ви окрилява и в бъдеще! Късмет, усмивки и успехи да съпътстват живота ви!

На добър час, скъпи зрелостници!“

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар