*

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ГРАД ВРАЦА ПОСРЕЩНА ГОСТИ ОТ ТРИ ДЪРЖАВИ ПО ПРОЕКТ „МНОГОЕЗИЧИЕ”

|

Средно училище „Христо Ботев“ успешно затвърждава позицията си на лидер в образованието в областта като за поредна година посреща гости по проект за обмен финансиран от  програма Еразъм +.

Партньорството по проект „Многоезичие“ свързва Средно училище „Христо Ботев“  като координатор с училища в Турция, Чехия и Португалия. Периодът на изпълнение на проекта е две години и основните дейности са свързани с изучаването на езиците на страните – участнички.

Целите на проекта са свързани с възможността учениците да развиват своите способности учейки чужди езици, различни от тези, които се предлагат в училище, да развиват своя потенциал и да  разбират различието /културно, езиково, историческо/ в света.

Гостите от Португалия, Чехия и Турция ще имат възможност да научат основни български думи и изрази, които да им помогнат да се справят в ежедневието и при общуване с българските семейства – домакини.

Учениците и учителите от страните – партньори ще посетят природозащитния център Натура и пещерата Леденика, както и Регионалния исторически музей  – като част от културната програма на проекта.

Учениците ще бъдат настанени в български семейства като по този начин ще имат възможност да подобрят социалните си умения прекарвайки време с представители на различна култура и език. Общуването на английски език и ежедневните уроци по български език за чужденците ще подобрят уменията за общуване на чужд език на  българските ученици и съответно на техните чуждестранни партньори – на български и английски езици. Учениците ще имат възможност да се изразяват в международна среда на различни нива и на различен език. Независимо от предишните им езикови нива, те ще срещнат свои връстници, които имат различен социален и културен произход   и  ще осъществят взаимен културен обмен чрез активно участие в съвместни дейности.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez