*

СПОРТНО ТЕХНИЧЕСКИ МОДЕЛЕН КЛУБ – ВРАЦА БЕ ДОМАКИН НА 4 КРЪГ ОТ ДП НА БФАМС ЗА КЛАСОВЕ НИТРО И ЕЛЕКТРО ОН – РОАД

|

В изминалите почивни дни 19 – 20 септември на пистата по автомоделни спортове „Огнян Филипов” в град Враца, при отлична организация  се проведе 4 кръг от ДП на БФАМС за класове нитро и електро он – роад / пистови модели /. Домакин на събитието в което взеха участие състезатели с 46 модела от шест клуба,  бе Спортно Технически Моделен Клуб - Враца.

Победителите по класове:

Клас 1/10  Electric Touring

 Кристиян Костадинов и Тодор Томов от СК Кинетик Русе заеха първо  и второ място, а  трети четвърти и пети са Георги Шиклев, Петър и  Боян Стаменови от СТМК-Враца.

 

Клас 1/10 Electric Super Stock

 Кристиян Костадинов от СК Кинетик Русе отново е първи, втори и трети са  Боян и Петър Стаменови от СТМК-Враца. Местата от четвърто до девето място в този клас бяха окупирани от представители на домакините.

 

Клас 1/10 Electric Stock - деца 

Мартин Лъчезаров от СТМК Враца зае второто място, след поредица от победи в последните състезания. Победител при децата е представителката на Кинетик Русе – Венцислава Ганчева, трета е съотборничката и Радост Костадинова, а четвърта остана дебютантката в това състезание - Мелани Цветкова от СТМК –Враца.

 

Клас 1/10 I.C. 200 MM (Nitro)  

В челната тройка са двама представители на СТМК-Враца, съответно второ за Явор Антонов и трето за Никола Костов . Първо място зае Тодор Томов от СК Кинетик Русе. Четвърто, пето и шесто място отново станаха притежание за отбора на домакините, съответно Любомир Цветомиров, Самуил Кулев и Петър Цветков.

 

Клас 1:8 I.C. Track 4WD (Nitro

И тук в челната тройка е само един представител на СТМК –Враца, второ място за Явор Антонов. Победител стана Николай Ангелов от моделен клуб Нови Искър, а трети остана Явор Маринов от моделен клуб Варна.

 

Победителите и участници в турнира бяха наградени с грамоти и медали от Марина Ташева – член на УС на Обществен Дарителски Фонд за Враца, Момчил Калистратов – Зам. Председател на постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки политики в ОС на Община Враца и Дамян Петров – Зам. Председател на Българска федерация по автомоделни спортове - БФАМС.

Следващо състезание от календара на БФАМС в което СТМК Враца ще вземе участие, е Четвърти кръг от Държавното Първенство – писта ,, Нови Искър ,,  26 – 27 септември, класове офф роад / бъги /.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez