*

СПЕЦИАЛНОТО ШОУ НА ЕВРОВИЗИЯ „EUROPE SHINE A LIGHT“ БЕШЕ ГЛЕДАНО ОТ 73 МИЛИОНА ЗРИТЕЛИ

|

Специалното шоу на Евровизия „Europe Shine A Light“, което се проведе на 16 май, беше гледан от 73 милиона зрители в 38 държави. Заместващата телевизионна програма отдаде почит на песните и изпълнителите, които трябваше да участват в тазгодишния конкурса за песен на Евровизия. 65-ото издание на Евровизия трябваше да се проведе от 12 до 16 май в ротердамската концертна зала "Ахой", но на 18 март Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) взе решение конкурса да бъде отменен тази година заради възникналата пандемия от Covid-19. Най-голяма аудитория шоуто е събрало в Италия - 3 милиона души, a около 2,4 милиона зрители са проследили шоуто в Нидерландия и Великобритания. Тазгодишното алтернативно шоу на Евровизия беше огромен хит за по-младата публика. 20% от зрителите са били на възраст 15 - 24 години.

Генералният директор на EBU Ноел Къран споделя за провелият се спектакъл: „Наистина искам да поздравя целия екип на публичните телевизии на Нидерландия NPO, NOS и AVROTROS, които създадоха невероятно, креативно и много емоционално шоу при предизвикателни обстоятелства.“ И добавя „Горд съм, че с „Europe Shine A Light“ обединихме Европа в истински евровизионен дух.“

Йон Ола Санд, изпълнителният супервайзър на Евровизия добавя: „Дори и при липсата на конкурс за песни, нашето шоу тази година доказва, че светлината, с която Евровизия свети в милиони сърца, остава непокътната. Бих искал да благодаря на невероятния екип в Нидерландия за цялата им упорита работа и на нашия дигитален екип, който също работи усилено за предоставяне на ново и оригинално съдържание, което да ангажира милиони зрители онлайн.

По време на шоуто „Europe Shine A Light“ бе обявено, че конкурсът за песен на Евровизия ще се проведе през 2021 г. в Ротердам, като датите за събитието ще бъдат обявени допълнително.

Виктория, която трябваше да представи България с песента "Tears Getting Sober", ще бъде българският артист на конкурса и през 2021 г. Песента ѝ се превърна в един от големите хитове от отмененото издание, а след шоуто влезе в дигитални музикални класации на Великобритания, Холандия, Исландия, Норвегия, Германия, Кипър, Дания, Швейцария, Белгия, Австрия, Швеция и Австралия.

 

Музикалното видео на "Tears Getting Sober": https://www.youtube.com/watch?v=V_hgYnwZR8I


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez