*

СОЦИАЛНИ БИЗНЕСИ ТЪРСЯТ ПОДКРЕПА ОТ МЛАДИ ХОРА

|
СОЦИАЛНИ БИЗНЕСИ ТЪРСЯТ ПОДКРЕПА ОТ МЛАДИ ХОРА

Младежи с кариера или образование в областта на икономиката или творческите индустрии ще имат възможността да се включат в ускорено обучение за работа по решаване на бизнес казуси в социални предприятия. До 11 октомври е отворена покана за кандидатстване, а избраните младежи ще участват в международно обучение по предприемачество, където заедно с колегите си от Сърбия ще придобият умения, които ще бъдат приложени в реална бизнес среда. Водещи и ментори ще са лектори от Икономическия факултет в Ниш. Целта на обучението е да подготви младежи, които да използват творческия си потенциал и ентусиазъм за подобряване на бизнес средата за социалните предприемачи в трансграничния регион чрез модерни и иновативни решения.

Младежите ще бъдат поставени в реална работна среда като 20 социални предприятия от България и Сърбия се включат в проекта. Заедно с младежите и техните ментори бизнесите ще търсят решения на текущи или стратегически проблеми, ще работят върху възможностите за растеж и ще подобряват бранда си, маркетинговата си стратегия и цялостния бизнес модел.

 

Повече информация и формата за кандидатстване можете да намерите на сайта www.creativecaravan.eu. Крайният срок за набиране на кандидатури за българските участници е 11 октомври 2019 г.

Инициативата е в рамките на проект „Креативна каравана“, която се изпълнява от Икономическия факултет в Ниш, в партньорство с фондация „Каузи“ и Средно училище „Иван Вазов“, гр. Своге от България и организацията „Млади амбасадори“ от Сърбия.

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez