*

СОЦИАЛИСТИТЕ ОТ ВРАЦА ИЗЛЯЗОХА С ДЕКЛАРАЦИЯ ПО ПОВОД НАПУСКАНЕТО НА ТЕХНИ КОЛЕГИ

|
СОЦИАЛИСТИТЕ ОТ ВРАЦА ИЗЛЯЗОХА С ДЕКЛАРАЦИЯ ПО ПОВОД НАПУСКАНЕТО НА ТЕХНИ КОЛЕГИ

Ние социалистите от област Враца, уважаваме свободната воля и личната преценка на всеки да членува или не в отделна политическа сила, но категорично се противопоставяме на опитите за внушения и грубо манипулиране на общественото мнение за липса на демократични процедури и еднолично управление на Българската социалистическа партия.

С реализацията на пряк вътрешнопартиен избор БСП доказа, че е стожер на вътрешнопартийната демокрация и че не се затваря в елитарни кръгове, които да кадруват в партийните среди и даде пример за свободен избор не само на личност, но и на пътя, по който да продължи развитието си най-голямата лява политическа сила в България. В този смисъл всеки, който твърди, че изборът на 55 000 социалисти е манипулиран или опорочен следва да го докаже категорично, иначе се превръща от лице с активна политическа позиция в поредният защитник на лични или още по-лошо - на външни за организацията интереси.

Водени от гореизложеното, категорично се разграничаваме от позицията и действията на Николай Иванов и заявяваме, че БСП в област Враца е единна и активна политическа организация с над 3000 организирани членове и напускането на един от тях не е повод за вътрешно разделение. Идейният облик в БСП се формира в идейни дискусии на принципна основа. За съжаление Николай Иванов нито веднъж не повдигна въпроса за идейните си различия в рамките на политическите форуми в областта. Остава отворен въпросът за мотивите за напускането на БСП и парламентарната група и дали напускането на организацията е свързано с несъгласие с политиката на БСП или с личната мотивация породена от липсата на подкрепа от делегатите на конгреса и неизбирането му за член на Националния съвет на БСП?

 Независимо от мотивите, считано от 29 септември 2020г. Николай Иванов не изразява интересите на членовете и симпатизантите на Българската социалистическа партия от област Враца и следва незабавно да подаде оставка като народен представител. В противен случай ще считаме, че мотивите му не са свързани с принципни позиции, а единствено със стремеж към властово и финансово облагодетелстване за сметка на доверието на избирателите от областта. 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez