*

СЛЕД 35 ГОДИНИ В КВ.“КОШАРНИК” В МОНТАНА ИМА НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА

|
СЛЕД 35 ГОДИНИ В КВ.“КОШАРНИК” В МОНТАНА ИМА НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА

Нова детска градина отвори врати в квартал „Кошарник”. Повече от 100 деца ще могат да посещават занапред детското заведение. То е изградено по проект„Комплексен подход за ромско включване в Община Монтана“, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.  В строителството на сградата и оборудването на детското заведение са инвестирани близо 1,2 млн. лв. С близо 600 000 лв собствени средства община Монтана е изградила инфрастуктурата в района.

„Наистина, не можем да познаем това място”, каза в приветствието си посланикът на Швейцария у нас Денис Кнобел. „Това място бе сметище, сега то е дом за децата от квартала”, отбеляза кметът Златко Живков.Социалният министър Бисер Петков подчерта, колко важно за успеха на всяко начинание  е, сътрудничеството нао властите и неправителствените организации. Зам. министърът Деница Сачева  също поздрави екипа на общината и на детското заведение и отбеляза колко важно е предучилищното образование за по-нататъшното обучение на децата, които имат различен от българския майчин език. Трима свещеници благословиха новото учебно заведение и подариха икона на Светата Троица, символ на православната вяра.

11 педагози, възпитатели и медиатори, които сега работят по проекта от 1 януари ще станат щатни служители.

Детска градина №8 „Пролет” в Кошарник има и два филиалала в селата Безденица и Габровница. Така екипът се грижи за социализацията и обучението на близо 200 деца.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez