*

СИМВОЛ НА ВЯРАТА И СВЕТИЯ ДУХ БЕ ОТКРИТ В ДВОРА НА МБАЛ “ХРИСТО БОТЕВ” ВЪВ ВРАЦА

|

Известният врачански скулптор Милен Каменов и съпругата му Петя Бобева-Каменова изработиха и поставиха в двора на МБАЛ “Христо Ботев” във Враца паметен знак – символ на вярата и Светия Дух. Изящната творба бе осветена днес /5 октомври 2019 г./, а Отец Владислав от Врачанска Митрополия отслужи молебен за здраве.

Творбата е създадена по специален повод, след тежко изпитание за младото семейство и носи послание за благодарност към професионалистите, работещи в МБАЛ "Христо Ботев", към всички приятели и хора, дарили кръв, добра мисъл, молитва и сила в онзи труден момент.

На молебена присъстваха десетки лекари и медицински специалисти от врачанската болница, които са били съпричастни по време на раждането на малкия Камен – отделението по акушерство и гинекология, отделението по анестезиология и интензивно лечение, кръвопреливен център и др.

Огромната си благодарност отново изрази Петя Бобева-Каменова, която разплака всички присъстващи с искрените си думи и послания.

“Направихме този паметен знак не, за да погалим егото на някого, а за да оставим един символ на любовта, вярата, доброто сърце. Въпреки ситуацията, служителите на болницата работят със сърце и висок професионализъм, това е важно да се отбележи, за да не угасва доверието в лекарите. Вие всички се грижехте за мен като за своя дъщеря, сестра, приятелка, а аз дори не разпознавах всички. Дължа живота си на вас, а това не се забравя. В професионалния си път вие имате стотици, хиляди подобни случаи. Всеки по някакъв начин изразява благодарността си. Ние сме творци и това, според нас, е единственият начин да покажем колко сме ви благодарни. Така ще остане и като послание за поколенията”, каза Петя на присъстващите.

Специална благодарност от името на ръководството на МБАЛ “Христо Ботев” изрази главната медицинска сестра на лечебното заведение Даниела Генова, която е и непосредствен участник в спасяването на Петя.

“Трудно е човек да сдържи сълзите си, когато получава толкова искрено признание и благодарност. Наистина, стотици, хиляди са хората, които получават помощ при нас и всеки благодари по свой начин. Хубаво е да се случват такива неща, а не лекарите и медицинските специалисти да бъдат охулвани, нападани и обиждани. Щастлива съм, че Петя се възстанови, сега има щастливо семейство и прекрасния Камен. Всички се радваме за тях сега, както и се тревожехме, когато Петя беше зле. Нека имат много късмет в живота”, допълни Даниела Генова.

Милен и Петя Каменови са автори на десетки творчески проекти във Враца. Тяхно дело е паметникът-чешма в памет на врачанския режисьор Людмил Кирков, както и Слънчевия часовник, зад шадравана на централния площад "Христо Ботев" във Враца. 

 

 

 

 

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez