*

СИМФОНИЕТА-ВРАЦА С НАГРАДА МУЗИКАЛНО СЪБИТИЕ НА М.СЕПТЕМВРИ „ВЕЧНАТА МУЗИКА“ ЗА КОНЦЕРТА СИ С ПРЕМИЕРИ НА БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ

|

Симфониета-Враца печели приза в изключително оспорвана надпревара с номинираните в категория „Класика“ концерти на Симфоничния оркестър на БНР и оркестъра на „Класик ФМ“. Почитателите избират с гласуване музикалното събитие на м. септември 2020 в класацията на предаването за класическа музика и джаз по БНТ1 "Вечната музика".

Отличеното от зрителите музикално събитие на септември "Вечната музика" в раздел "Класика" е концертът на Симфониета-Враца с премиери на български произведения, който се проведе на 22.09 в зала България". Солисти: Надежда Цанова (пиано), Петър Македонски (тромпет) и Христо Захариев (фагот), диригент Христо Павлов. В програмата: Румен Бояджиев-син, Венцислав Мицов, Константин Илиевски, Стоян Бабеков, Христо Павлов, Николай Димитров.

Наградата за Музикално събитие на месец септември в раздел "Класика" е плакет на предаването "Вечната музика" и дава възможност на Симфониета-Враца да участва в годишната класация за приза "Музикално събитие на годината "Вечната музика". Директорът на Симфониета-Враца, маестро Христо Павлов, прие плакета лично от екипа на предаването в студиото на "Вечната музика" в БНТ.

През лятото, оркестърът спечели и още един приз – Музикално събитие   на месец юли в категория „Джаз“ за проекта с Васил Петров “Symphony Way”.

Активната концертна дейност на Симфониета-Враца в настоящата необичайна творческа година, привлече много нови почитатели на оркестъра не само във Враца, но и в цялата страна, в десетки незабравими срещи с публиката.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez