*

СИМФОНИЕТА-ВРАЦА ПРЕНАСЯ „ДУХЪТ НА ВИЕНА“ НА 25-ТИ СЕПТЕМВРИ В КОНЦЕРТНАТА ЗАЛА

|

На 25-ти септември от 19.00ч. в градската концертна зала ще се състои концерт за ценители на класическата музика – „Духът на Виена“. Ще се пренесем в аристократичната атмосферата на прочутата австрийска столица, с музиката на Й.Хайдн, В.А.Моцарт и Л.В .Бетовен.

Програмата на концерта включва подбрани произведения на великите виенски класици: Л. В. Бетовен -"Егмонт", Й. Хайдн - Симфония №104, В.А. Моцарт - Концерт за флейта № 2.

На диригентския пулт ще видим американката Елора Ленкоски, която е завършила престижния Моцартеум в Залцбург. 

Солист в „Духът на Виена“ ще бъде Христо Павлов (флейта). Известният музикант е добре познат на врачанската публика, диригент и директор на Симфониета-Враца.

 

Билетите за концерта на Симфониета-Враца „Духът на Виена“ са в продажба на касата до х-л „Хемус“, тел: 0896718303, 0899827060, и в залата преди събитието. Местата са ограничени, съгласно разпоредбите, при спазване на всички изисквания за отстояние и вход.

 

 

Американката Елора Грейс Ленкоски е родена през 1995 година в щата Пенсилвания. Завършва бакалавърска степен в Музикалния институт в Кливланд като паралелно изучава оперно пеене и музикална теория, а в отделна специалност – пиано. Понастоящем изучава Оркестрово дирижиране като работи с Райнхард Гьобел, Йоханес Калицке, Гернот Залер, Йорн Андерсен, Александър Дръчар, а преди това с Бруно Вайл и Карл Кампер в Моцартеум, Залцбург. Последните ѝ ангажименти включват концерт с Латвийския държавен симфоничен оркестър като част от майсторския клас на Александър Поляничко.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez