*

СИМФОНИЕТА -ВРАЦА ИЗЛЪЧВА ОНЛАЙН КОНЦЕРТА „ДИГИТАЛНИ СТРУНИ“ С УЧАСТИЕТО НА ВИРТУОЗЕН БЪЛГАРСКИ ЧЕЛИСТ И КОРЕЙСКИ МУЗИКАНТИ, В СЪБОТА ОТ 18.00 ч.

|

Излъчванията на Симфониета-Враца се осъществяват във Фейсбук-страницата: https://www.facebook.com/VratsaSymphony/

На 23-ти май от 18.00 ч. Врачанските симфоници ще зарадват своите почитатели с концерта „Дигитални струни“ в изпълнение на двама уникални солисти.

В първата част на онлайн излъчването ще видим виртуозния виолончелист Димитър Фурнаджиев в изпълнение на Концерт за виолончело и оркестър от Фр.Гулда, под диригентската палка на Христо Павлов.

Известният български виолончелист Димитър Фурнаджиев е възпитаник на Националната музикална академия в класа на Светослав Манолов. Носител е на редица наши и международни отличия от престижни музикални конкурси. В продължение на шестнайсет години Димитър Фурнаджиев свири в Националния симфоничен оркестър на Испания, има издадени дискове с трио "Mompou" и преподава в консерваторията "San Lorenzo del Escorial Padre Antonio Soler". Осъществява редица записи в БНР и с Радио Будапеща. Димитър Фурнаджиев борави добре и с думите – изявява се и като автор на монографични програми за Испанското национално радио и за радио "Сан Себастиян". Изнасял е концерти в Унгария, Италия, Германия, Дания, Русия, Южна Америка, Чехословакия, България и Испания. Свири на собствен инструмент "Гуаданини" от 1750 г.

Във втората част на онлайн излъчването ще се докоснем до традиционната корейска музика, изпълнена от Yoon-jae Heo на автентичния инструмент Hae-Keum, под диригентстката палка на Young-Dae Yoo. Корейските музиканти гостуваха на Симфониета-Враца през 2018 г. с атрактивна програма и изпълнения на класически и автентични инструменти.

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez