*

СИМФОНИЧЕН КОНЦЕРТ НА ОТКРИТО ЗАРАДВА ЛОМЧАНИ

|
СИМФОНИЧЕН КОНЦЕРТ НА ОТКРИТО ЗАРАДВА ЛОМЧАНИ

Известният диригент Кемп Къркланд и неговите музиканти от оркестър "Celebration” изпълниха дузина световноизвестни произведения в Дунавския парк. Организаторът на музикалното събитие Пол Риджуей поздрави ломската публика и представи гостуващите артисти.

„Благодаря ви, че сте тук и уважихте тези невероятни музиканти, които са от различни градове на Америка и през повечето време свирят с различни групи. В Северозападна България те са за три дена, снощи имаха концерт в Монтана, днес са в Лом, а утре по обяд ще свирят пред читалището в Берковица. Репертоарът им е от християнски традиционни песни, които включва и по-съвременни мелодии, станали популярни в цял свят” – каза Пол Риджуей

Диригентът Кемп Къркланд също поздрави ломчани. Той обясни, че в музикалната формация има и българи.   

„Това е оркестър, който може повече да не свири в същия състав. Вие сте късметлии, че сте тук и можете да го чуете, както и невероятните му изпълнители, сред които има и талантливи български инструменталисти. Музиката е от Бог, а ние се опитваме да я споделим с вас, защото смятаме, че чудесата на нашия Творец трябва да се видят и чуят от всички”

Освен популярните християнски песни и мелодии, музикантите изпълниха пиеса от Рихард Щраус, както и традиционна ирландска музика. Концертът бе организиран със съдействието на Община Лом.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez