*

ЩЕ ЗАПОЧВАТ СТРОИТЕЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ ПО ОБХОДНИЯ ПЪТ НА МОНТАНА

|
ЩЕ ЗАПОЧВАТ СТРОИТЕЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ ПО ОБХОДНИЯ ПЪТ НА МОНТАНА

На 19 септември, започва строителството на обект: Път I-1 (Е79) „Обходен път на град Монтана” от км 102+060 до км 114+512,20. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. и държавния бюджет. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).
На церемонията ще присъства председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков.
Общата дължина на участъка е 12,452 км. Предвидено е изграждането на 4 пътни възела, 7 подлеза, 2 надлеза, мост над река Огоста, железопътен надлез и др.
Строителните дейности ще бъдат изпълнени от Обединение „Обход Монтана”, в което участват: „Трейс Груп Холд” АД, гр. София и „Пи Ес Ай“ АД, гр. Стара Загора. Стойността на договора за строителство е 46 572 618,11 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи Обединение „ЕН АР – ИНФРАМ - 2”, в което участват „ЕН АР КОНСУЛТ” ЕООД - гр. Хасково и „ИНФРАМ” АД - гр. Прага. Стойността на договора е 1 512 000 лв. с ДДС.
Срокът за изпълнение е 480 календарни дни (16 месеца).
Обектът е по маршрута на общоевропейски транспортен коридор №ІV и е отсечка от участъка Видин – Ботевград. По път Е-79 се осъществяват транспортните връзки между три европейски държави – Румъния, България и Гърция. С пускането в експлоатация на втория мост над р. Дунав при Видин - Калафат се увеличат транзитните потоци в Северозападна България, като направлението ще се използва по-интензивно като най-къс маршрут между Западна, Централна Европа и Бяло море, а също и като връзка на Европа с Азия.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez