*

ШЕФЪТ НА АПИ В ОБЛАСТНАТА УПРАВА ВЪВ ВИДИН

|
ШЕФЪТ НА АПИ В ОБЛАСТНАТА УПРАВА ВЪВ ВИДИН

Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов се срещна тази сутрин с инж. Стефан Чайков, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Двамата обсъдиха в кабинета на областния управител актуалните проекти в сферата на пътната инфраструктура.
Основна тема в разговора им бяха пътните проекти по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”,  които ще се реализират още тази бюджетна година на територията на област Видин. Един от одобрените за финансиране проекти, внесен от Областна администрация – Видин, е за рехабилитация, реконструкция и ново строителство на пътя от           с. Салаш до границата с Република Сърбия. Изграждането на участъка ще осигури пътната връзка с бъдещия в този район нов граничен контролно – пропускателен пункт.    
Областният управител информира инж. Чайков, че скоро ще приключи  процедурата по отчуждаването на частни имоти в землището на с. Салаш. Тя бе разпоредена от инж. Кръстьо Спасов с цел ускоряване строителството на пътя.  Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, която е инвеститор на обекта, увери областния управител, че средствата за обезщетенията са осигурени и ще бъдат изплатени в срок на всички собственици на имоти.  
„До началото на май 2014 г. ще бъде проведена процедурата за избор на изпълнител на пътя от с. Салаш до сръбската граница и още същия месец ще стартира неговото строителство”, каза инж. Чайков.
Председателят на УС на АПИ информира областния управител, че в момента се уточнява програмата и за другите ремонти, които ще се извършат на републиканската пътна мрежа в областта. След гласуваните вчера от Народното събрание изменения и допълнения на Закона за пътищата, АПИ вече ще полага грижи и  за пътните участъци, преминаващи през населените места в общините. По този начин ще се повиши качеството на поддържане на пътищата и ще се освободи финансов ресурс, който общините да могат да използват за поддържането и подобряването на състоянието на собствената им инфраструктура.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez