*

СЪЮЗЪТ НА ВЕТЕРАНИТЕ ОТ ВОЙНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ УДОСТОИ АСПАРУХОВ, ИСПИРИДИС И СИМЕОНОВ С ЮБИЛЕЙНИ МЕДАЛИ

|

Централният управителен съвет на Съюза на ветераните от войните на България (СВВБ) удостои кмета на община Мездра Иван Аспарухов, изпълнителния директор на предприятието за добив и обработка на скалнооблицовъчни материали „Хемус-М“ Андреас Испиридис и председателя на Общинския съвет на СВВБ инж. Стефчо Симеонов с юбилейни медали „75 години от Победата над фашизма”.

От името на централното ръководство на Съюза отличията връчи инж. Лъчезар Генов - председател на Областния съвет на СВВБ. На импровизираната церемония присъства и секретарят на общинската организация на ветераните Данаил Димитров.

Аспарухов получава юбилейния медал за неговата лична и институционална подкрепа, която оказва вече 25 години на тази военно-родолюбива и патриотична обществена организация, Испиридис - за безвъзмездното даряване на материали и средства на сдружението за изработване на бюст-паметник на ген.-полк. проф. Иван Кинов (1893-1967 г.) в с. Лютиброд и на мемориален знак в гр. Мездра в памет на деветимата офицери и войници от общината, загинали през 1945 г. за освобождението на Унгария, които са погребани в българското военно гробище край гр. Харкан, а Симеонов - за активната му дейност за укрепване на местната структура, осъществени инициативи и подпомагане на ветераните от общината.

По повод годишнината от 9 май 1945 г., в началото на месец юни последните двама живи участници от община Мездра в най-големия военен конфликт в световната история - офицерите от запаса капитан Илия Григоров (97 г.) и поручик Никола Илиев (96 г.), получиха юбилейни медали „75 години от Втората световна война” и почетни грамоти от Министерство на отбраната за личния им принос за разгрома на хитлеристка Германия.   


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez