*

СЪВЕТИ ЗА ИЗБОР НА VERMEIL БИЖУТА, КОИТО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПОЗЛАТЕНО СРЕБРО

|
СЪВЕТИ ЗА ИЗБОР НА VERMEIL БИЖУТА, КОИТО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПОЗЛАТЕНО СРЕБРО

"Vermeil" е френска дума за позлатено сребро. То се произвежда от ускоряване на процеса на позлатяване при висока температура, като така тези бижута се произвеждат чрез процес на електролиза.

Многовековната традиция на позлатяване на среброто при високи температури за производство на този вид бижута бе преустановено най-вече, защото живака, използван в процеса, причинявал слепота на майсторите. Следователно електролизата, която е много по-безопасен процес, в наши дни се използва за производството на тези бижута.

На приземния етаж на Белия дом в САЩ се намира една стая в яркочервен цвят, в която се помещава посуда в яркочервен цвят.

Освен, че са по-евтини от бижутата от чисто злато, тези украшения придават атрактивен и модерен външен вид на техния ползвател. Те остават за цял живот, ако се полагат добри грижи за тях.

В САЩ среброто първоначално се е покривало с неблагородни метали и впоследствие със злато, но то  може да се продава като злато, без това да бъде разкрито на купувача. Затова хората винаги е добре да потърсят начини да се провери дебелината и чистотата на позлатяване, преди да купят, за да си осигурят безопасна и качествена сделка.

Разнообразен е броя на видовете позлатяване, което може да се направи на бижута от сребро с проба 925. В САЩ, например, среброто трябва да бъде покрита с минимум 10 каратово злато, а дебелината на покритието не трябва да бъде по-малко от 2,5 микрона. Повечето производители продават орнаменти, които имат слой със златно покритие с дебелина около 3 микрона.

Много американски и европейски световноизевстни марки изработват бижута с тази технология. Трайността на марковите бижута се основава на чистотата на златото (каратите) и дебелината на слоя на златното покритие върху среброто. Колкото по-дебела и по-чиста е златната обвивка на сребърните бижута, толкова по-голяма е тяхната трайност.

Стойността на оригиналните бижутата от злато Vermeil може да е най-разнообразна. Позлатените, с яркочервен цвят бижута, са на разположение в множество модели, както и широк ценови диапазон. Тяхната стойност се основава на чистотата и дебелината на златното покритие.

 

Източник: Онлайн магазин за гривни - arigato.bg


ОЩЕ ОТ "МОДА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez