*

СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ УЧАСТВАХА В ЧЕТВЪРТОТО ИЗДАНИЕ НА GP БЪЛГАРИЯ „ЛЕДЕНИКА“ 2018

|

При отлична организация, хубаво време и много настроение завърши Четвъртото издание на GP България „Леденика“ 2018 г. от календара на Европейската федерация и Втори кръг на Държавното първенство off road от календара на Българска федерация по автомоделни спортове за 2018 г.

От 7 до 9 септември на специално изградената off road писта край местността Леденика на Врачанския Балкан над 40 състезатели от България и Турция участваха в оспорвана надпревара за призовите места.

На официалното откриване в събота вечер – 08.09.2018г., Председателя на Об С-Враца г-н Румен Антов поднесе своите приветствия към всички състезатели и приятели на автомоделния спорт в България, беше прочетен и поздравителен адрес от Кмета на Община Враца г-н Калин Каменов. Поздрав към всички беше изпълнението на момичетата от танцовия състав към НЧ “Отец Пайсии“ 1926“ от с. Косталево. Кулминацията на вечерта беше красивата заря , която озари небето над Балкана.

Победителите по класове:

БЪГИ 1/8

Златен медал за Кристиян Костадинов от СК Кинетик – Русе , сребро за Марио Вутов от отбора на СТМК –Враца и бронз за Григор Стоичков от Асоицация на моделистите –София.

Електро БЪГИ 1/8

След оспорвана борба Марио Вутов отново остана втори и втори златен медал за Кристиян Костадинов.

Електро ТРЪГИ 1/8

Александър Вълков от СТМК-Враца завърши надпреварата на трето място, а първи и втори са Атанас Георгиев и Стойко Нейчев от Модел Яхт Клуб Пазарджик.

Електро БЪГИ 1/10 (свободен клас)

Дебютантът в отбора на СТМК –Враца Ивайло Кулев остана четвърти, а първо място и златен медал  за Кристиян Костадинов от СК Кинетик Русе.

 

БЪГИ 1/5

Емил Карамфилов от България / Асоциация на моделистите/ спечели сребърен медал, Alain Sarafian и Ali Bilmish завоюваха златен и бронзов медал в клас 1/5 Large scale.

БЪГИ 1/5 Short Course

З.м.с. Дамян Петров завоюва сребърен медал, злато за Erdal Klavuz и четвърто място за европейския шампион Orhan Tekkan за 2018г.

Наградите на победителите бяха връчени от г-жа Мария Георгиева –Представител на Министерство на младежта и спорта за областите Враца, Монтана и Видин.

Следващо състезание от ДП  on road – electric 3 кръг и on road - nitro 2 кръг - 29-30 септември Враца.

 

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez