*

СЪСТЕЗАНИЕ ПО РАЛИКРОС СЕ ПРОВЕДЕ КРАЙ С. ИНОВО

|
СЪСТЕЗАНИЕ ПО РАЛИКРОС СЕ ПРОВЕДЕ КРАЙ С. ИНОВО

Автомобилно състезание, първи кръг от националния шампионат, се проведе на пистата на летището край с. Иново. Преди церемонията по официалното откриване днес бе направена почетна обиколка в памет на Александър Атанасов, 7-кратен шампион по автокрос и един от инициаторите на националните шампионати по раликрос и автокрос.

Надпреварата бе открита от заместник-кмета на Община Видин Венци Пасков, който е и заместник-председател на организационния комитет на раликроса. Той благодари на Българската федерация по автомобилен спорт, на АСК „Жико-Моторспорт” и на всички, чиито усилия допринасят традицията да се запази и надгражда. Пасков заяви, че Община Видин и занапред ще подкрепя инициативата и ще създава все по-добри условия за нейното провеждане. С приветствие към организаторите и участниците се обърна и областният управител на Видин Албена Георгиева. Тя изрази удовлетворението си, че Общината съдейства за организирането на това престижно спортно събитие и пожела на участниците да се състезават коректно и да спазват условията за безопасност. Поздрав към автопилотите и гостите отправи също Иван Иванов, председател на видинския клуб „Жико-Моторспорт”.

Стотици фенове наблюдаваха автомобилното състезание и подкрепяха своите фаворити. Община Видин предприе всички необходими мерки, съвместно с отговорните институции, за да бъде гарантирана сигурността на участници и зрители.

Общо 24 автопилоти взеха участие в раликроса. При финалното класиране в Дивизия 3 на първо място е Иво Иванов от АСК „Жико-Моторспорт”, на второ и трето - Николай Николов от АСК „Жико-Моторспорт” и Методи Тодоров от АМК „СтартМ Криводол”; в Дивизия 2 приза спечели Ивайло Йончев от АМК Ботевград, следван от Владимир Димитров и Симеон Велев от АМК Ботевград; в Дивизия 1 победител е Светослав Манастирски - АМК „Старт М Криводол”, на втора и трета позиция са Александър Томов – АСК Монтана Рейсинг и Антон Хайтов - АСК „Жико-Моторспорт”2.В отборното класиране начело застана АМК Ботевград, а след него се подредиха АСК „Жико-Моторспорт” и АМК „Старт М Криводол”. За дебютно участие бе награден 17-годишният състезател на АСК „Жико-Моторспорт” – Тошко Петров. И тази година бе връчена традиционната купа „Лада”, която отиде при Георги Ставров от АМК „Старт М Криводол”.

Купите на победителите връчи Огнян Ценков - кмет на Община Видин и председател на организационния комитет на раликрос „Видин 2018”. Той изказа своята благодарност към организаторите на състезанието и лично към председателя на АСК „Жико-Моторспорт” Иван Иванов за ентусиазма и волята, които влага за провеждането на раликроса. Ценков изрази категоричната си позиция, че Община Видин ще продължава да съдейства за развитието на автомобилния спорт, който е сред най-популярните в нашия град.

На спечелилите бяха раздадени предметни награди и шампанско. След церемонията всички си направиха обща снимка за спомен с кмета на Видин.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez