*

РУО – ВРАЦА ОБЯВИ 7 ДЕКЕМВРИ ЗА ДЕН НА МЛАДИЯ УЧИТЕЛ

|
РУО – ВРАЦА ОБЯВИ 7 ДЕКЕМВРИ ЗА ДЕН НА МЛАДИЯ УЧИТЕЛ

Регионалното управление на образованието – град Враца обявява 7 декември 2021 г. за Ден на младия учител. В навечерието на 8 декември - един от любимите празници на всички, минали пред студентските скамейки, ще покажем своята подкрепа за младите хора, избрали благородната мисия Учител.

По данни от Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование в началото на учебната 2021/2022 година в училищата от област Враца работят 165 педагогически специалисти на възраст до 35 години, които имат до 3 години учителски стаж. Още 78 са младите учители в детските градини .

      В писмо до директорите на образователните институции от област Враца Регионалното управление на образованието покани ръководствата на училища и детски градини, в които работят млади учители, преди обяд на 7 декември, когато учителите са на работните си места, да изразят по подходящ начин своята подкрепа. От 14 часа на 7 декември в залата на III етаж на РУО – Враца ще започне тържествено събитие с участието на ограничен брой учители, което ще се излъчва наживо чрез фейсбук групата „Регионално управление на образованието - Враца“.

      С цел методическо подпомагане на младите учители сме подготвили документ с важни акценти от нормативната уредба. За приобщаването на младите колеги към учителската професия ще послужи „Малка книжка за младия учител“ в електронен формат, съдържаща практически съвети и емоционални послания. Тези материали ще бъдат изпратени във всяко училище, в които работят млади учители.

Надяваме се този ден да се превърне в празник не само за младите учители, а и за цялата учителска общност от област Враца.

За нас ще е чест събитието да бъде отразено от Вашата медия и да стигне до повече хора от област Враца и от страната. 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez