*

РОСЕН ДОБРЕВ: СТАРТИРА РЕМОНТ НА ПЪТЯ ОРЯХОВО-КНЕЖА-ПЛЕВЕН

|

Сбъдва се мечтата на жителите на няколко общини в 2 области на Северозапада да пътуват по нормален републикански път. До дни стартира ремонтът на трасето Оряхово-Кнежа-Плевен. В него ще се инвестират около 10 млн. лв. Хубавата новина съобщи кметът на Оряхово Росен Добрев.

„След дълги разправии с АПИ и импровизирани стачни действия на гражданите, най-накрая резултатът е налице. Това е огромен успех, защото досега нашата община бе с най-лошите входно-изходни пътни артерии в цяла Врачанска област“, коментира Добрев и посочи, че междувременно стартира асфалтиране на улици в цялата община.

Напредва и изграждането на вътрешната канализационна мрежа в крайдунавския град. Това е базисна за Оряхово инвестиция, защото предвид свлачищните процеси „всяка капка вода трябва да се хваща и отвежда към Дунав“, отбеляза градоначалникът.

Освен с по-модерни улици и ВиК-услуги, Оряхово скоро ще се обзаведе и с крайречна алея за разходки, която ще минава по трасето на бившата теснолинейка. Междувременно предстои довършването на другото крило на административната сграда, в която се помещава Община Оряхово, както и основен ремонт на старата автогара. Финансирани са ремонти на сгради-паметници на културата. Реконструира се и читалището, където тече цялостен вътрешен ремонт паралелно с обновяване на покрива и фасадата на институцията.

През изтеклите почти 3,5 години от втория мандат на кмета Росен Добрев от проекти в Оряхово са инвестирани 25 млн. лв., а 4 млн. лв. са отпуснати с постановление на Министерски съвет.

„Безкрайно съм благодарен на правителството, което позволява да се случват неща в нашата община“, заяви Росен Добрев и съобщи, че се кандидатира за нов, трети мандат на местните избори наесен.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez