*

РОСЕН ДОБРЕВ: ОБЯВЯВАМЕ ВОЙНА НА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ

|

Обявяваме война на нерегламентираните превозвачи, за да спасим обществения транспорт в общината, заяви днес кметът на Оряхово Росен Добрев, на свикана от него работна среща по темата. В дискусията взеха участие и представители на държавата.
Добрев допълни, че започват масови проверки с участие на общински служители, ДАИ, МВР, както и лицензираните превозвачи на обществения транспорт, и прокуратурата.
От днес на територията на общината започва информационна кампания сред населението, с цел да се разясни какви са рисковете при ползване на нерегламентиран превоз. 
Всички присъстващи бяха категорични, че незаконните превозвачи са сериозен проблем за обществения транспорт в цялата страна, а в частност и в община Оряхово.

“Считам, че институциите трябва да вземат спешни мерки за решаването на проблема. Нужно е да се подобри качеството на обществения транспорт, за да се отнеме възможността нелицензираните превозвачи да извършват дейност. Проблемът не е от днес, но считам, че не е късно да се вземат мерки и да се спаси обществения транспорт“, категорично заяви Добрев.

Той допълни, че усилията трябва да се насочат към промяна на нагласите на хората, които ползват нерегламентиран превоз.

“Всички трябва да знаят, че рисковете при ползването на незаконния транспорт са големи, тъй като хората, които пътуват с нелегалните превозни средства не са застраховани и при евентуален пътен инцидент няма да получат никакво обезщетение за травмите си. Ще разясняваме предимствата при използването на обществения транспорт, където закупуването на билет означава застраховка на пътника”, допълни Росен Добрев.
По време на срещата стана ясно, че за миналата година в полицията и ДАИ няма подаден нито един сигнал срещу нелегалните превозвачи. Жалби има само срещу лицензираните транспортни фирми. Правените до момента акции пък се оказвали провалени заради изтичане на информация.

„Колкото и да изглежда трудно, аз съм твърдо решен да се справим с този проблем. Искам да ангажирам цялата енергия на всички против тези незаконни действия. Очаквам подкрепата на хората и институциите”, заяви Добрев.

Председателяг на общинския съвет Румяна Декова не спести критики и към лицензираните превозвачи. Според нея те също имат вина за отваряне на тази “пазарна ниша”, тъй като има доста какво да се желае за подобряване на услугата в обществения транспорт. Тя бе категорична, че усилия трябва да се насочат и към това да се изпълняват разписанията така както трябва, да се подобри качеството на услугата, за да не се дава шанс на сивия сектор.  

Работната среща завърши с няколко конкретни решения, в това число засилен контрол, разяснителна кампания и подобряване на услугата от страна на лицензираните транспортни фирми.

„Очаквам максимално синхронизирани действия за повече проверки. Да се надяваме след известно време да се поздравим с добри резултати в тази борба, която започваме да водим от днес“, завърши Росен Добрев.  
  

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez