*

РЕКТОРЪТ НА ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ ПРОФ. Д-Р БОРИСЛАВ ЮРУКОВ ПОСРЕЩНА МЕДАЛИСТИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИГРИ В МИНСК

|
РЕКТОРЪТ НА ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ ПРОФ. Д-Р БОРИСЛАВ ЮРУКОВ ПОСРЕЩНА МЕДАЛИСТИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИГРИ В МИНСК

Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков посрещна днес в кабинета си медалистите от европейските игри в Минск – Мими Христова, Миглена Селишка и София Георгиева. Те бяха придружени от треньора им Петър Касабов.

Трите национални състезателки по борба, които са и студентки в специалност „Спорт“ (треньор по вид спорт – борба) в ЮЗУ „Неофит Рилски“, успяха да спечелят за България един сребърен и два бронзови медала.

            „Гордеем се с вашите постижения. Хубаво е да обучаваш хора, които са постигнали върхове. Това радва всички ни, но е и голяма отговорност за хората, които ви обучават“, каза проф. Юруков. Той поздрави медалистите и им пожела да продължават да работят все така усърдно и да покоряват още по-големи върхове в спорта. Проф. Юруков подчерта, че университетът винаги ще стои зад тях и ще ги подкрепя. Ректорът поздрави и треньора Петър Касабов за постигнатите успехи на републикански, световни и европейски състезания.

            Трите спечелени медала на игрите в Минск, които приключиха преди дни, са поредното постижение за националните ни състезателки по борба.

Мими Христова е носителка на сребърен медал в категория до 57 кг. на европейските игри в Минск. Тя спечели сребърен медал от европейското първенство по борба в Русия през 2018 г. Участвала е в олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Носителка е на два бронзови и един сребърен медал от европейски първенства. Христова е европейска шампионка за девойки през 2012 г. в Загреб.

            Миглена Селишка спечели бронзов медал в категорията до 50 кг. на европейските игри в Минск. Носителка е на сребърен медал от европейското първенство по борба, което се проведе тази година в Букурещ. Миглена завоюва третото място на европейското първенство по борба за състезатели до 23 години в Нови Сад. Тя е трикратна европейска шампионка по борба за девойки, многократна републиканска шампионка, вицесветовна шампионка и носителка на два сребърни медала от световното първенство по борба за девойки.

            София Георгиева се класира трета в категория до 68 кг. на европейските игри в Минск. През 2018 г. тя постига най-големия си успех като става вицешампионка на европейското първенство по свободна борба за състезатели до 23 г. в Истанбул. София е многократна републиканска шампионка по борба.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez