*

„РАЗДВИЖИ СЕ ВРАЦА“ 17.06.2017 г.

|
„РАЗДВИЖИ СЕ ВРАЦА“  17.06.2017 г.

Младежки център – Враца и Младежки информационен консултантски център – Враца, в партньорство с „Декатлон България“ и със съдействието на Община Враца, организират на 17.06.2017 г. (събота), от 10:00 ч. до 14:00 ч., спортно събитие „Раздвижи се Враца“. То ще се проведе в района, зад паметника на площад „Христо Ботев“ в града. Проявата е част от поредицата безплатни инициативи, които голямата френска верига за спортни стоки „Декатлон България“  реализира в цялата страна под мотото „Спорт за всички – всичко за спорта”.

Основната част  на мероприятието е провеждането на крос, с дължина 2,400 км. Желаещите да се включат в надпреварата ще бъдат записвани предварително в деня на събитието от 9:00 ч. до 9:45 ч. на пункт зад паметника на площад „Христо Ботев”.

Стартът на кроса е от 10:00 ч. Началната точка на състезанието ще бъде от паркинга на бул. „Христо Ботев” (до църквата „Св. Николай”). Маршрутът за бягане е: ул. „Поп Сава Катрафилов”, ул. „Тутракан”, ул. „Петропавловска”, до кръстовището с бул. „Крайречен булевард”, след което наляво по същия булевард в посока Природозащитен център „Натура” до адрес "Крайречен булевард", отново по ул. „Поп Сава Катрафилов” и се финишира на стартовата линия - на паркинга на бул. Христо Ботев” (до църква „Свети Николай”).

Участие в спортната дисциплина могат да вземат представители на следните възрастови групи:

  • 10 – 14 - годишни; 15 – 18 - годишни; и от 19 години – нагоре.

 

След  провеждането на кроса ще бъдат излъчени победителите на I, II и III място от всяка възрастова група, отделно мъже и жени.

От 11:30 ч. ще стартират и другите игри и спортни предизвикателства:

-       Стрийт баскетбол;

-       Волейбол;

-       Скачане на въже;

-       Прескачане на гуми;

-       Точни изстрели с топка във футболна врата;

-       Бадминтон;

-       Открити тренировки  - силови и бойни изкуства;

-       Танци – зумба и модерен балет.

 

Тези дейности ще текат едновременно и всеки включил се в спортните предизвикателства и кроса ще има възможност да участва в томбола с големи награди:

-       Велосипеди – 3 бр.

-       Тротинетки – 3 бр.

-       Комплект гири 1,5 кг. – 5 бр.

-       Сак за фитнес – 5 бр.

-       Раница Quechua – 10 бр.

 

В мероприятието ще вземат участие доброволци-организатори на събитието, танцови формации, спортни клубове и др.

Целта на проявата е да бъде повишена и стимулирана физическата активност, както и активния и здравословен начин на живот на деца и възрастни.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez