*

РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – МОНТАНА ПРИВЛЕЧЕ КЪМ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ И ЗАДЪРЖА ТРАФИКАНТ НА МИГРАНТИ

|
РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – МОНТАНА ПРИВЛЕЧЕ КЪМ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ И ЗАДЪРЖА ТРАФИКАНТ НА МИГРАНТИ

Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, привлече в качеството на обвиняем и задържа за срок до 72 часа Б.С. (на 35 години) по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1, пр. 1 от НК.

На 02.02.2023 г. в с. Аспарухово, област Монтана, Б.С. противозаконно подпомогнал чужденци – около 40 лица, да преминат през територията на България в нарушение на закона. За извършване на деянието той използвал товарен автомобил. С действията си обвиняемият целял получаване на имотна облага.

В хода на разследването са били събрани доказателства и за това, че Б.С. при превоз на мигранти бил под влияние на наркотично вещество. При проверка на водача с техническо средство уредът отчел наличие на амфетамин. Освен това в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите той държал канабис и амфетамин. Тези деяния, извършени от обвиняемия, са квалифицирани по чл. 343б, ал. 3 и по чл. 354а, ал. 5, вр. ал. 1 от НК.

С постановление на прокурор Б.С. е задържан за срок до 72 часа. Дадени са подробни указания на разследващия орган за разкриване на обективната истина по делото.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар