*

ПСИХОПАТИЯ ОТ ВРАЦА

|
ПСИХОПАТИЯ ОТ ВРАЦА

(Пътеводител) Ако сте гражданин от Враца или неин гост, то Вие несъмнено сте "червен боклук" и от жизнено важно значение за Вас е да си останете такъв. Трябва да си дадете сметка, че сте обречени да живеете в този град, или да го посещавате именно защото сте "Красны мусор". Ако проявите, макар и бегли признаци на поумняване, да имате собствено мнение или да се мъчите да създавате "гражданско общество" (леле какъв шаблон?), то или губите работата си, или отивате у съда, а най-сигурно у психиатрията или "у курец красны". За да не допуснете подобно злощастно сочене с пръст, не са нужни кой знае колко усилия, но трябва и лично, а не само "колективно" усилие. Достатъчно е да не се опитвате да вникнете в същността на нещата и явленията, които стават във Враца, да не търсите причинно-следствени връзки и да не разсъждавате. Не бива да си задавате въпроси или да питате за мнение приятелите си, само КМЕТА или най-много неговата говорителка. Не бива да правите сравнения и съпоставки за "Ботев" Враца у коя група кмето ги завари и сега къде ги джироса, не бива да се интересувате за "Воден цикъл - Враца", щото винаги отговорът ще е менструален, или пък не дай си Боже да се стремите да разкривате каквито и да било истини за "бутафорията" на Леденика. Не бива още да питате защо кметът е против предстоящите промени в "Закон за лечебните заведения", против безвъзмездното саниране на врачанските панелки, за асфалтирането на улиците, за пожарите в църквата и тръбите от цикъла, за геоложкия доклад на "пеещите фонтани", за борческата подкрепа от феновете на "Ботев" за бюджета на театъра, за политическата агитка на издуханите БСП-ари в Общината и още и още и .... ЗАПОМНЕТЕ! Целта Ви не е да преодолеете придобитата или вродената си обреченост на "червен боклук", целта Ви е да я прикриете премигвайки по-често или поруменявайки, като дефлориран химен на девойка. ЗНАЙТЕ! Че при опитите си да не изглеждате "червен боклук", Вие ще изглеждате "врагове", наглеци и тъпанари. Това в никакъв случай не бива да Ви смущава, тъй като градът ни е предназначен за полигон на социални експерименти на милиционери и червени кхмери, а онези врачани, които имат  УМ нямат ПАРИ, нямат и влияние, изселват се "доброволно" от Враца, цените на недвижимите имоти падат до нива на свински кочини  и затова няма никакъв смисъл да се съобразявате с тях. Въпросът е как да не изглеждате боклуци за "червените боклуци". Именно с тази цел Ви предлагам настоящите полезни съвети, с които да прикривате боклукчивостта си.

1. Не прекъсвайте кмета или заместниците му когато говорят, а само ръкопляскайте и хвалете. Колкото повече говори толкова по-малко ръкопляскайте. Така в очите на гражданите и гостите на Враца той ще изглежда много по-малко умен, отколкото е, а гражданите и гостите много по-умни отколкото сте, макар и въобще да не сте.

2.Гледайте умно и заинтересовано, все едно, че сте от Криводол. За разлика от умното говорене, което няма как да го реализирате, умното гледане ще Ви се отдаде, след съответните упражнения пред огледалото.

3.Ако сте пенсионер, облечете си новите дрехи и за гостите на Враца ще изглеждате щастлива свиня в осрана кочина с наличие на академично мислене, дори когато нямате нито отношение, нито наличие, нито мислене, а понякога дори и събеседник, за да изразите мнението си и така ще сте "почЕтен гражданин" вовеки веков.

4. Мислете и говорете позитивно. Най-вече всяко ваше изречение трябва да започва с частичката "ще". Кметът обеща че "ще".....Зам. кметицата каза, че "ще"...Въпреки че и на врабчетата у Враца е ясно, че нищо и никога няма да се случи, то Вие ще покажете гражданско чувство, загриженост към обществените явления и социална съпричастност към увеличаващата се безработица.

ВРАЧАНИ, не бива да прекалявате помежду си с привидно отрицателни въпроси и отговори, като: "Абе Кметът на Враца дали открадна пари от Водния цикъл?", "Абе, на Кмета брат му за кмет на Криводол ли го гласят?", "Тяхната мамка крадлива дееба!". Не прекалявайте и с мисленето, че сте разбрали предизборния му слоган на ОРГАНИЗАТОР щото той си се доказа като ТЕРМИНАТОР на спорт, икономика, култура, социален живот и вместо да почисти боклука, той го разсмърдя със страшна сила. На пръв поглед тези въпроси могат да изглеждат тъпи, защото изглеждат обидни за ръководството на Враца. Това обаче не бива да Ви притеснява, защото ПРОКУРАТУРА няма, общински съветници няма, общински чиновници няма и Кметът няма да се обиди на никого, напротив - ще бъде благодарен че поне нещо е УВЕЛИЧИЛ - освен боклука на Криводол, сега и боклука на Враца. Този боклук ще му даде възможност да се кандидатира за втори унищожителен мандат под овчарско - милиционерския ямурлук на БСП, ДПС, "АТАКА", АБВ, ВМРО и тем подобни радиоактивни боклуци с чиста съвест на сериен убиец, че заради общото благо на врачани не е корумпиран и че няма нищо общо със задкулисието.

ЗАБЕЛЕЖКА! Има вероятност да сте попаднали във Враца като втори член от семейството, или да сте заблуден турист. В такъв случай съветът ми към Вас е да се правите на "червен боклук", тъп, необразован, безсъвестен и продажен, докато не станете наистина такива. Със следването на тези съвети има голяма вероятност никога да не си помислите, че сте граждани или пък да станете част от гражданското общество, или пък да станете "почЕтен гражданин", ако положите необходимите за целта - наглост, безхаберие, безочие, непукизъм, безотговорност,продажност ,подлост - или с една дума по Фройд - "ПСИХОПАТИЯ"

Музовир Врачански


ОЩЕ ОТ "БОДИЛИ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez