*

ПРОВЕДЕ СЕ СЕДМАТА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“

|

Над 250 учени от 17 страни се включиха в Седмата международна конференция, организирана от Природо-математическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“, която се проведе в Университетския център „Бачиново“. Международният научен форум бе открит от проф. д-р Марио Митов, зам.-декан на Природо-математическия факултет и председател на организационния комитет.

Приветствия към участниците отправи ректорът на Югозападния университет – доц. д-р Борислав Юруков, който подчерта важността на конференцията и отбеляза, че тазгодишното й издание е с много широко международно участие, което е гордост както за факултета, така и за университета.

В рамките на двудневното научно събитие доклади представиха учени от Русия, САЩ, Индия, Австрия, Дания, Унгария, Полша, Чехия, Казахстан, Гърция, Турция, Македония и др.

Основните тематични направления на докладите бяха химия, физика, география, екология и опазване на околната среда, математика, информатика, технически науки и методика на обучението.

Целта на Седмата международна конференция (FMNS-2017) бе да осигури платформа на всички преподаватели, докторанти и изявени студенти от Природо-математическия факултет и от други факултети на ЮЗУ "Неофит Рилски", както и учени от университети и научни институти в страната и чужбина, да докладват свои актуални научни и научно-приложни достижения. Форумът предостави възможност на участниците да обменят нови идеи и опит, да създадат научни контакти и да намерят глобални партньори за бъдещо сътрудничество.

На откриването на конференцията присъстваха областният управител на Благоевград – Бисер Михайлов, зам.-областният управител – Иван Стоянов, председателят на Българската академия на науките – акад. Юлиан Ревалски, зам.-председателят на Европейския математически съюз – проф. Армен Сергеев, акад. Петър Кендеров, акад. Александър Попов и др.

            Поздравителен адрес до организаторите и участниците изпрати кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Специален музикален поздрав към гостите отправиха децата от детския фолклорен ансамбъл „Пиринче“ с ръководител Симеон Стамболийски.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez