*

ПРОКУРАТУРАТА Е НА ХОД – ИМА ЛИ НЕРЕДНОСТИ ПРИ СТРОИТЕЛСТВОТО НА СПОРТНА ЗАЛА В СУ “ХРИСТО БОТЕВ”?

|

Общинският съветник и областен председател на Движението за права и свободи във Враца Борислав Банчев внесе днес в прокуратурата сигнал за нарушения при строителството на спортна зала в СУ “Христо Ботев” в града.

„Радвам се, че с кмета Калин Каменов започваме да създаваме един добър екип, който да работи за благото на врачани. На няколко заседания на Общинския съвет задавах въпроси  какво става с този обект и получавах един и същи отговор – всичко върви в срок. Не знам какво предизвика Каменов да прекрати договора със строителя. Аз за себе си съм сигурен, че има нещо нередно щом кмета прекрати договора със строителя”, категоричен бе Борислав Банчев.

По-рано през деня Калин Каменов публикува в профила си в социалната мрежа, че договорът с изпълнителя е прекратен. В мотивите се казва, че проверки на общинската администрация и РД ДНСК са констатирали неточности в изпълнението на проекта и неспазване на договорените срокове.

“Изключително рядко се пристъпва до толкова крайни мерки, но не можем да си позволим компромиси. Следва усвояване на банковата гаранция за платения аванс и гаранцията за изпълнение на договора в пълен размер. Предстои избор на нов изпълнител”, са казва в изявлението на кмета.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez