*

ПРОФ. КАНТАРДЖИЕВ ИНСПЕКТИРА СПАЗВАНЕТО НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ В ОБЛАСТ ВРАЦА

|

Работното посещение на директора на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. д-р Тодор Кантарджиев е във връзка и с изпълнението на мерките, определени със Заповед на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев относно работата на кооперативните и фермерски пазари, обработването на земеделските площи, непрекъснатост на дейностите по отглеждане на селскостопански животни и производство на фуражи.
Съвместно с изпълняващия длъжността областен управител Мирослав Комитски и кмета на Враца Калин Каменов бяха обсъдени действията на институциите и организацията за функционирането на кооперативните и фермерски пазари, мерките по дезинфекция и въвеждането на допълнителни практики за спазване на всички изисквания, целящи намаляване на риска от COVID-19.
Проф. Кантарджиев изказа задоволство от спазването на разпоредените от Министерство на здравеопазването мерки на територията на областта, като изтъкна, че област Враца, както и досега, се справя отлично със създалата се ситуация. Мерките са въведени изцяло и се спазват, няма струпване на хора и работата на КПП – тата на входовете и изходите на областния център е отлично организирана.
Заедно с представителите на Общинския оперативен щаб, беше направен оглед на кооперативния пазар в града, където е възможно да се въведат всички мерки за функционирането му, като се отчете конкретната специфика като разположение, капацитет и брой на участващи производители за директни доставки на малки количества суровини и храни до краен потребител.
„Коронавирусната инфекция е опасна, но при спазването на добрите практики, които местната власт въвежда, ще бъде дадена възможност на производителите да реализират продукцията си“, категорично заяви проф. Кантарджиев.
В рамките на работното посещение, бяха посетени две от най-големите частни оранжерии на територията на община Враца в селата Чирен и Девене, като собствениците бяха уверени, че ще имат възможност да реализират продукцията си и няма да понесат загуби в производството си от разсади.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez