*

ПРОДЪЛЖАВАТ СРЕЩИТЕ НА АКТИВА НА ПП ГЕРБ – ВРАЦА С ЖИТЕЛИ ОТ МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

|

Згориград  и Косталево бяха двете населени места, в които се проведоха срещите на жители с кмета на Община Враца Калин Каменов, председателят на ОбС Владимир Христов, общинските съветници от ПП ГЕРБ Враца Цветелина Николаева и Момчил Калистратов, както и членове на Общинското ръководство Мирослав Комитски и Гроздан Темнишки. На срещите присъства и директорът на ОП БКС Враца Борислав Димитров.

Сред дискутираните теми в двете населени места бяха уличната инфраструктура, сметоизвозването и сметосъбирането, водоснабдяването и качеството на питейната вода, както и проблеми, свързани с осветлението на уличните мрежи.

Кметът на с. Згориград Асен Петров уточни, че дейностите по възстановяване на асфалтовата настилка на участък от ул. “Георги Димитров” в селото са напълно завършени.

Кметът Калин Каменов заяви, че има подаден проект към Комисията по бедствия и аварии за изграждане на подпорна стена на ул. “Вратица”, която е сред основните искания на местните жители. Каменов коментира, че при изготвянето на Плана за градско развитие за следващите седем години е предвидено реализирането на проекти за развитие на туризма в района на населеното място.

В село Косталево предстоят довършителни дейности по входната пътна артерия, а с осигурените количества бетон и трошен камък ще продължи възстановяването на пътни отсечки в лошо състояние. Калин Каменов запозна жителите на селото с предимствата по изграждането на инсталацията за компостиране на зелени и биоразградими отпадъци в района на населеното място, която ще допринесе за ефективното управление на отпадъците не само в селото, но и на територията на цялата община.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez