*

ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКИЯТ ФАКУЛТЕТ НА ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ ОРГАНИЗИРА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА СЪВРЕМЕННИТЕ ТЕНДЕНЦИИ В НАУКАТА

|
ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКИЯТ ФАКУЛТЕТ НА ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ ОРГАНИЗИРА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА СЪВРЕМЕННИТЕ ТЕНДЕНЦИИ В НАУКАТА

Природо-математическият факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ организира девето поредно издание на международната конференция „Съвременни тенденции в науката“ (FMNS-2021). Заради въведените противоепидемични мерки научният форум ще се проведе онлайн в платформата „BigBlueButton”. Събитието ще стартира на 16 септември 2021 г. в 10:00 ч. 

Участие в международната конференция са заявили над 400 учени от различни страни, сред които България, Германия, Русия, Италия, Полша, Северна Македония, Казахстан, Чехия, Албания и др. В рамките на форума ще бъдат представени 185 доклада в 8 тематични секции: Химия, Физика, География, Eкология и опазване на околната среда, Математика, Информатика, Технически науки и Методика на обучението.

Програмата на конференцията включва и специална научна сесия, в която ще бъдат представени научните постижения, реализирани в хода на Националната научна програма „Нисковъглеродна енергия за транспорта и бита – ЕПЛЮС“.

            FMNS-2021 е мултидисциплинарна конференция, чиято основна цел е да осигури платформа на изследователи, учени, както и индустриални професионалисти да представят своите резултати от научни изследвания и развойна дейност в областта на природните науки и технологии. Форумът предоставя възможности на участниците да обменят нови идеи и опит, да създадат научни контакти и да намерят глобални партньори за бъдещо сътрудничество.

Деветата международна конференция „Съвременни тенденции в науката“ е част от събитията, посветени на 45-годишнината от създаването на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Научният форум се провежда под патронажа на ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков и с финансовата подкрепа на Министерството на образованието и науката и Фонд „Научни изследвания“.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez