*

ПРЕПОРЪКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ ПРИ ПЪТУВАНЕ

|
ПРЕПОРЪКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ  ПРИ ПЪТУВАНЕ

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, ОДМВР- Враца въвежда ограничения на входно-изходните артерии на областния център за всички автомобили, които напускат града или искат да влязат в него. На контролно-пропускателните пунктове полицаите ще събеседват с водачи и пътниците в автомобилите, и ако липсва неотложност за пътуването по причини, изброени в заповед РД- 01-143 от 21.03.2020 г. на министъра на здравеопазването / ако пътуване не е свързано с: полагане на труд, здравословни причини на пътуващи или негови близки, завръщане на пътуващите по постоянен или настоящ адрес , като те се удостоверяват с документ/,  ще бъдат връщани. 

Умоляваме за пореден път да се преустановят посещенията в паркове, градски градини, спорни и детски площадки , фитнес на открито, беседки, заслони и организирани пикници на открито, обществени места. При забелязване на струпване на повече от двама възрастни на едно място за продължително време, полицаите от разстояние ще призовават да се   прекрати събирането и  хората да  се разотидат. Това ще става  чрез оповестителните системи, с които са оборудвани служебните автомобили.  Молим хората да не напускат домовете си без причина.

Въведен е удобен час за пазаруване на възрастните хора над 60-годишна възраст , като те могат да посещават хранителните магазини и аптеките в удобно за тях време от 8:30 до 10:30 часа всеки ден. Призоваваме всички, които не попадат в тази възрастова група да се съобразят с това, тъй като нямат да бъдат допускани в тези обекти.

ОДМВР- Враца апелира всички жители на областта да проявят гражданска съвест. Корона вирусът може да застигне всеки от нас, който е безотговорен към своето и здравето на своите близки. Напомняме, че полицията изпълнява своите  ежедневните ангажименти по опазване на обществения ред и обслужване на настъпили произшествия, като и съблюдава за реда по време на въведеното извънредно положение.  Безотговорните граждани, които не изпълняват предприетите мерки и предписания натоварват с допълнителни сили и средства униформените служители. Молим за вашата отговорност и подкрепа. Ние ще се погрижим за вас!

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez