*

ПРЕМИЕРА НА „ЛОШО МОМИЧЕ“ В ЧЕХИЯ

|

ФИЛМЪТ УЧАСТВА НА ФЕСТИВАЛА НА БЪЛГАРСКОТО КИНО

 

За 12-та поредна година българското посолство и Българският културен институт в Прага организират Фестивал на българското кино, който тази година е посветен на 100-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Чехия. Събитието се провежда в партньорство с Българската национална телевизия.

 

Предвид извънредната ситуация, свързана с пандемията от COVID-19, форматът на събитието ще протече изцяло в интернет пространството. Филмите от фестивала ще могат да се гледат на територията на цяла Чехия всяка вечер. Така фестивалът от регионален – досега само в киносалоните в Прага, се превръща в национален.

 

Акцент в програмата тази година е продукцията на БНТ - „Лошо момиче“, по сценарий на Мариан Вълев, който е и режисьор на филма. В началото на тази година заглавието се излъчи премиерно в ефира на обществената телевизия. Оператор е Антон Бакарски, а ролите са изпълнени от Любомира Башева, Елена Телбис, Станислава Армутлиева, Дария Симеонова, Диляна Попова, Велислав Павлов, Иво Кръстев, Георги Кадурин и др. Филмът е заснет със специалното участие на националните състезателки по художествена гимнастика - Невяна Владинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова, Петя Борисова, Галатея Герова, както и на Бранимира Маркова (главен мениджър на националните отбори по художествена гимнастика) и Илиана Раева (председател на УС на Българската федерация по художествена гимнастика).

 

Сюжетът на „Лошо момиче“ се развива около състезателка по художествена гимнастика, която става стриптизьорка в нощен клуб и влиза в свят на секс, пари, дрога и бързи печалби. Жесток побой с тежка метална тръба едва не я убива. Случаят я среща със следовател в полицията - болен и не много свободен. Двамата нямат желание да си говорят - видели са доста. Около тях е действителността със скрити лица. Разкриването им е "забранено" до смърт...

 

 

Фестивалът на българското кино в Чехия може да се гледа на страницата на Българския културен институт – bki.cz.

 

Програма на XII Фестивал на българското кино в Чехия:

 

21.05.2020 (четвъртък), 19:00 часа

ЖИВИ ЛЕГЕНДИ, 19:00 часа

2014, 100 мин., комедия, реж. Ники Илиев

 

 

22.05.2020 (петък)

ЛЕТОВНИЦИ, 17:00 часа

2016, 121 мин., комедия, реж. Ивайло Пенчев

 

ЛОШО МОМИЧЕ, 19:00 часа

2019, 100 мин, драма, реж. Мариан Вълев

 

 

23.05.2020 (събота), 19:00 часа

ПРИВЛИЧАНЕ

2018, 122 мин., комедия, реж. Мартин Макариев


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez