*

ПРЕДСТОИ ПЕТОТО ИЗДАНИЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО ПО ПЛАНИНСКО БЯГАНЕ „КРЕТА РЪН“

|

Тази неделя, 24 януари, в околностите на мездренското село Крета ще се проведе петото, юбилейно издание на състезанието по планинско бягане “Kreta Run”. Организатори на събитието са Сдружението „BG Events&Guiding“, Община Мездра и Кметство Крета, а главни инициатори - любителите на бягането в пресечени местности (Тrail Running), на планинското и шосейно колоездене Александър Александров, Иван Стоянов и Станислава Цветанова от Враца. Маршрутът на трасето е с дължина 11,7 км и обща денивелация +370 м.

Съгласно регламента на състезанието, участниците в „Крета Рън 2021” ще се съревновават в четири възрастови категории - юноши и девойки до 18 г., мъже и жени от 19 до 39 г., мъже и жени от 40 до 49 г. и ветерани 50+. Индивидуалната такса за участие е 20 лв. на състезател, като децата до 14-годишна възраст са освободени от такса.   

Записването ще стане от 9:30 до 10:45 часа в Кметство Крета.

Призьорите в отделните възрастови категории ще получат медали и грамоти, а най-бързият мъж и най-бързата жена по трасето - и парични награди от по 100 лв., осигурени от Община Мездра.

 По традиция домакините на събитието от Кметство Крета са приготвили домашни благинки за зимата, които ще бъдат разиграни в томбола.

Миналата година в „Kreta Run“ взеха участие рекорден брой любители на планинското бягане от цяла България - 87, през 2019 г. - 65, през 2018 г. - 56, а през 2017 г. - 30.

Стартът на „Крета Рън 2021” е в 11:00 часа в неделя на площада в центъра на село Крета, а финалът по програма е около 14:00 часа.

Организаторите канят любителите на планинското бягане да се включат в юбилейното, пето издание на този атрактивен и забавен зимен спортен празник!


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez