*

ПРАЗНИКЪТ ВЛИЗА ВЪВ ВАШИЯ ДОМ С БНТ2

|

Празникът влиза във вашия дом с програмата на БНТ 2.
В петък, от 10:45 часа започва със „Златното сърце на София“, документален филм за храм-паметника Александър Невски.
От 12:30 часа е балетната постановка на Мариинския  театър „Пепеляшка“.

На 17 април БНТ 2 ще излъчи документалния филм за легендарните войводи, загинали за свободата на България Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Гледайте „Мъже от огън“ от 17:30 часа, а от 20 часа е документалният филм „Отец Иван и неговите деца“.

Филмовата програма на Разпети петък ще продължи с мотиви от Стария завет на Библията.

Гледайте от 21:25 часа игралния филм на режисьора Кени Гленаан „Ковчегът на Ной“. 

Финалът на 17 април е класически – „Стабат Матер“ от Антонин Дворжак.  Концертът на Софийската филхармония с диригент Урош Лайовиц и солисти Милена Георгиева, Валентина Куцарова, Михаел Беджай и Валери Турманов е от 23 часа по БНТ2.  

 

Не сваляйте пижамите! Няма време!  Великата събота започва с игри, приказки и филми по БНТ 2 за малките и порасналите деца.
От 8 часа е „Лисицата и детето“ - приказна история за приятелство между дете и хищник. Няма да пропуснем и палавите „Тип и Тап“. А актьорите от Държавния куклен театър във Варна ще ви разкажат „Приказка за теб“. Гледайте „Трите прасенца“ от 9:45 часа.

Времето няма бряг и ни влече към поредното приключение. „Васко да Гама от село Рупча“ ви кани на пътешествие в събота от 9:55 часа, а „Невероятното пътешествие на гигантската круша“ ще ви отведе в 15:05 часа на тайнствен остров, но по пътя героите ги очаква нещо много странно и голямо. 

Домашно кино с БНТ 2 продължава с пътешествие сред безбрежната шир на тундрата. Гледайте от 21 часа българския игрален филм „Ага“.

Документалното кино с БНТ 2 ще ви разкаже историята на един от най-големите православни храмове на Балканите. В съботната вечер, от 22:40 часа гледайте „180 години родолюбие - църквата "Света Троица" в Банско“. „Олтарите на България“ ще ви отведат до първия български храм, изграден в памет на Великомъченицата от Никомедия Света Неделя.

БНТ 2 ще излъчи пряко празничното Пасхално богослужение от храм "Св. Александър Невски".

30 минути след полунощ ви предлагаме разходка от вкъщи. „Булевардът“ ви очаква. Гледайте концерта на Михаил Белчев, с участието на Тони Димитрова, Георги Христов, Нели Рангелова, Тоника, Йордан Караджов, Мими Иванова, Ваня Костова, Дони и Нети, Фондацията и други.

На Великден си останете вкъщи с БНТ2.

Очаква ви поредната „Приказка за теб“, разказана от актьорите от Държавния куклен театър – Варна.
Героите са „Лисицата и щъркела“, а часът е 9:15.

Платната са опънати, вече е въпрос на мъжка чест, а не на игра. Гледайте от 9:25 часа „Васко да Гама от село Рупча“.  

Любимец 13“ ще ви „прикове“ в 14 часа за дивана с буря от объркани ситуации, последвани от „пороен“ смях. 

От 19 часа ви очаква пътуване по земите около Преспанското езеро, за да се убедим колко дълбоки и жизнени са нашите корени. Гледайте „Поклоннически пътеписи от Адриатика до Преспа“.

Защо 3 март 1860 година е наречен „Българският Великден”? Гледайте в „Олтарите на България“ от 19:30 часа.

Ние ли правим бъдещето, или то нас? Домашно кино с БНТ 2 ви представя българския игрален филм „Съновидеца“.

Музикалното пътешествие по чехли ще ви отведе в света на рока и класическата музика. Вход свободен за концерта на група „Фондацията“ и Софийската филхармония с диригент Максим Ешкенази в неделя от 21 часа.

За финал - европейско кино по БНТ 2. Гледайте от 22:30 часа френската криминална комедия „Скривалището“.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez