*

ПРАЗНИК “ВСИЧКИ ДЕЦА ИМАТ РАВНИ ПРАВА”

|

Във връзка с отбелязването на 20 ноември - Световен ден на детето и годишнина от приемането на Конвенцията за правата на детето от Общото събрание на ООН, в Центъра за правата на децата, се проведе празник за възпитаниците на Дома за деца, лишени от родителска грижа “Асен Златаров”- Враца.

Инициативата е съвместна между Община Враца и Центъра за правата на децата към Сдружение за педагогическа и социална помощ за деца ФИЦЕ-България.

Събитиeто се проведе под мотото “Всички деца имат равни права”, като децата от дома затвърдиха знанията относно правата си с помощта на г-н Калин Диков, здравен медиатор към община Враца. Той представи всяко право обвързано със задължение, така че участниците да разберат и собствената си роля като водеща в техния живот.

Всяко дете получи Конвенцията за правата на дететео в адаптиран вариант, така че текстът да е разбираем и приет от тях. Втората част от програмата беше под формата на арт - ателие, като децата сами оцветиха керамични фигурки, които да красят стаите им. Докато рисуваха, те споделиха своето мнение, задаваха въпроси и се забавляваха.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez