*

ПРАЗНИЧНО ШЕСТВИЕ В БОРОВАН

|

Община Борован организира честване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. Тържеството  започна в 10:00 часа с празнично шествие, в което участваха всички детски градини, основни училища, професионалната гимназия по транспорт, както и културните институции – читалищата на община Борован. Манифестацията, предвождана от духова музика, тръгна от Професионалната гимназия по транспорт и се изви чак до площада пред НЧ “Цани Иванов“ село Борован. Децата и учениците от всички детски градини и училища на територията на общината, както и самодейците от читалищата се събраха на площада да почетат празника на славянската писменост и култура. Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова приветства всички и поднесе поздравителен адрес.
Община Борован провежда културни мероприятия през месец май всяка година. През този месец административното ръководство на общината връчва награди на изтъкнати дейци на културата, на образованието и в други дейности в социално икономическия живот, които са допринесли за развитието на общината. Една от наградите е „Учител на годината“ и се връчва днес - на 24 май. Всяка образователна институция в Община Борован е номинирала кандидат за връчване на приз „Учител на годината“. Инж. Десислава Тодорова връчи престижната награда и красиви букети на всички номинирани учители.
Тържеството продължи с песни, танци и стихове, представени от децата и учениците от всички детски градини и училища в общината. Учител на годината в Детска градина „Тошка Петрова“с.Борован е Силвия Тодорова Ангелова

Учител на годината в Детска градина „Юрий Гагарин“с.Малорад е Йорданка Димитрова Стефанова

Учител на годината в Основно училище "Отец Паисий" село Борован е Евгения Цветанова Коцовска;

Учител на годината в Основно училище “Св.Св.“Кирил и Методий“с.Добролево е Тинка Петрова Дончева;

Учител на годината в Основно училище “Св.Св.“Кирил и Методий“с.Малорад е Сирма Петрова Печовска

Учител на годината в Професионална гимназия по транспорт „Коста Петров“ село Борован е инж. Снежана Ангелова Иванова.

След тържеството инж. Тодорова организира коктейл, в чест на всички учители и културни дейци.

 

      

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez