*

ППМГ „АКАД. ИВАН ЦЕНОВ“ ВЪВ ВРАЦА ПОСРЕЩНА ПОДОБАВАЩО МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

|

Профилираната природо-математическа гимназия„Акад. Иван Ценов“– Враца е институция и отличен образователен модел, който се е доказал през годините с високите резултати и успехи на своите ученици и учители. Акцент на посещението е новият учебен корпус с интерактивни класни стаи и кабинети, с които училището стана част от политиките на министерството за въвеждане на дигиталните технологии в училище. Те променят методите на учене, повишават мотивацията и интереса на учениците и са пряко доказателство, че децата се справят по-добре с помощта на дигитално съдържание. Затова превърнахме използването на дигиталните ресурси в системна практика в работата си . През следващата учебна година ППМГ – Враца обявява прием по направление „Компютърни науки”, професия „Приложен програмист” - доказателство за трайното място, което училището заема в сферата на ИТ, инженерните и природни науки, продължавайки да е дом за интелигентни и мотивирани млади хора.

Отпуснатите от Министерството на образованието- 148 000 лева са използвани за оборудване и обзавеждане единадесет инерактивни кабинета и класни стаи със сензорни дисплеи за работа с електронно учебно съдържание и облачни технологии, защитена WIFI среда достъпна за учениците, 28 броя нови компютърни конфигурации за изграждане на публична информационна система с функция- електронен звънец, за изграждане на мрежа за пренос на данни (LAN). Те превърнаха на гимназията във високотехнологично училище без еталон във Враца и областта. Към тези средства се добавя и осигуреното със съдействието на Община Враца финансиране в размер на 2 300 000 лева по ОП „Региони в растеж”, Норвежкия механизъм и Общинската инвестиционна програма, използвани за цялостното обновяване на материалната база и сградния фонд на училището, изцяло подменена отоплителна и електрическа инсталация, реновиране на спортната зала и открито футболно игрище.

             Това е базата и система за преподаване и учене, от която ППМГ „Акад. Иван Ценов“ поема към своя 50-годишен юбилей, към новите предизвикателства, които промените в обществото изискват.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez