*

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БОРОВАН ИНЖ. ДЕСИСЛАВА ТОДОРОВА

|
ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА БОРОВАН ИНЖ. ДЕСИСЛАВА ТОДОРОВА

Уважаеми жители на община Борован,  

Имам удоволствието да ви поздравя по повод 3 март – Национален празник на Република България!

На днешния ден отбелязваме възкресението на един народ, който близо 500 години беше без своя политическа и духовна свобода, народ, чиято висока самобитна духовна и материална култура бе подложена на унищожение. Днес ние си спомняме и за онези стотици знайни и незнайни наши предци, които са дали живота си в борбата за Освобождението, за просперитета и свободата на смелия български дух, съхранил гордостта на отминалите епохи и днес.

Преди 143 години в Сан Стефано, народът ни не само усети с дъха си свободния въздух, но и за пръв път беше национално обединен. Осъществен беше възрожденския идеал на нашите революционери и апостоли – да бъдем свободни в земите ни, където живее  българинът - в България, Тракия и Македония. Последвалите събития, разрязали снагата на Отечеството, струваха колосални усилия на българския народ, платени с кръвта на стотици хиляди жертви в преследването на Санстефанския блян. На тях дължим почит и уважение.

Неслучайно, сред многото бележити дати в дългата ни история, именно тази е определена за наш Национален празник. Трети март е не само повод да изразим своето преклонение към героите от руско–турската война и към падналите за освобождението на България, но и като народ да се замислим, колко струва самата свобода. Тя ни зарежда с чувство на дълг и патриотизъм! Задължава ни и днес, да бъдем упорити в отстояване на националния идеал, и в общата ни борба за свободна, единна и просперираща България!

Нека все така с общи усилия продължаваме да съхраняваме и обичаме това, което ни е завещано. Нека бъдем по-добри един към друг, заедно да се радваме и да работим за развитието и просперитета на нашата Родина!

     Честит Национален празник!

     Кмет на община Борован

    Инж. Десислава Тодорова

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez