*

ПОВИШЕНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ УМЕНИЯ И МОТИВИРАНИ МЛАДИ ХОРА СА АКЦЕНТЪТ В УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН СОЦИАЛЕН ПРОЕКТ

|

На заключителна пресконференция беше отчетен успешно реализиран социален проект за Община Враца. Извършените дейности и постигнатите резултати представи ръководителят на проекта – Инна Цветкова. На срещата присъстваха още – кметът Калин Каменов, партньорите по проекта, потребители на услугата и граждани.

Посредством интерактивна презентация бяха очертани целите на реализираното предложение „Подкрепа за включване в пазара на труда на неактивни млади хора от община Враца“.

Сред специфичните цели, акцентът беше поставен върху създаването на умения, повишаването на професионалните компетенции и осигуряването на заетост на неактивни младежи от община Враца.

Обхванатият брой потребители на услугата са около 60 лица, които са преминали през мотивационно обучение и психологически консултации, като от тях 47 са завършили и взели сертификати за професия „Озеленител“. Нещо повече – 11 са върнатите младежи в структурата на образованието, 21 са регистрирани в териториалната дирекция „Бюро по труда“, 15 са назначени на работа в общинско предприятие „Спорт и туризъм“, а 16 е броят на назначените в общинското комунално предприятие БКС.

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez