*

ПОВЕЧЕ ОТ 40 УЧАСТНИКА СЕ ВКЛЮЧИХА ВЪВ ВТОРИЯ НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА ВЪВ ВРАЦА

|

Повече от 40 участника се включиха във Втория национален турнир по тенис на маса, организиран от община Враца и клуб по тенис на маса "Бобата". Състезателите участваха в пет различни категории: 

- до 15 години

- до 18 години

- ветерани над 60 години

- некартотекирани към Българската федерация по тенис на маса

- общ открит турнир

 

Теодор Петров от Враца спечели силния открит турнир, в който се включиха тенисисти от София, Враца, Свищов, Видин, Плевен, Роман и други градове от Северозападна България. На финала той надделя трудно над Петър Христов от Роман с 3:2. 

 

Състезателите от Роман пък доминираха в турнира за некартотекирани където спечели Велислав Христов и при юношите до 18 години. Там победата взе Петър Христов, надделял на финала над Полина Бенчева. На състезанието до 15 години пък победител стана националът на България при кадетите - Мартин Иванов от Свищов. 

 

"Трябваше да обявим турнира ни за международен, тъй като имахме и участник от Сърбия", сподели треньорът в Бобата - Любомир Георгиев. "Милош Крамаршич от Белград се представи много силно и спечели турнира при ветераните над 60 години. Показателно е, че той пътува от столицата на Сърбия до Враца само за да участва в нашия турнир, като това се случва вече за втори път.", каза още Георгиев. 

 

В състезанието до 15 години много силно се представи и голямата надежда на Враца в тениса на маса - седемгодишната Катерина Салкина. Тя успя да спечели цели пет победи срещу понякога 7 и 8 години по-големи от нея състезатели. Това е нейното трето състезание до този момент, като на всяко едно се представя много добре и редовно взима победи над по-големи от нея деца.

 

"Много добро впечатление ми направиха децата от Роман", коментира трикратната шампионка на България и треньор по тенис на маса в клуб Бобата - Детелина Михайлова. "Личи си, че са тренирали доста упорито в последните години и вече се радват на постоянни успехи. Децата в Бобата също напредват бързо, като за две години тренировки направиха крачката от това едва едва да прехвърлят топчето до първите си победи и медали. Сигурна съм, че съвсем скоро Георги Ценов, Слави Светлов, Дарислав Кръстев и Димитър Цветанов ще носят успехи и медали за Враца", каза още Делетина Михайлова. 

 

Всички победители в турнира получиха специално изработени купи и медали. За най-добрите състезатели имаше и много предметни награди. Второто издание на турнира се проведе в залата на СКТМ Бобата, която се намира в сградата на средношколското общежитие до Механотехникума.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар