*

ПОВДИГНАХА ОБВИНЕНИЕ СРЕЩУ ДАНИЕЛ БУЗОВ ЗА ПОБОЯ НАД МАЛИНА ТОШЕВА

|
ПОВДИГНАХА ОБВИНЕНИЕ СРЕЩУ ДАНИЕЛ БУЗОВ ЗА ПОБОЯ НАД МАЛИНА ТОШЕВА

Районна прокуратура – Враца е повдигнала вчера  /25 януари 2016 г./ обвинение срещу даниел бузов за побоя над временно изпълняващата длъжността  директор на общинско предприятие „Спорт и туризъм“ в града Малина Тошева. Обвинението е по чл. 131., ал.1 и чл.325, ал.2 от НК /чл.131, ал.1 гласи: За причиняване телесна повреда:  1(изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) на длъжностно лице, на представител на обществеността, както и на военно лице, включително и от съюзна или приятелска държава или войска, при или по повод изпълнение на службата или функцията му, или на лице, ползуващо се с международна защита; чл. 325. (2) Когато деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта или представител на обществеността, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, или когато то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм или дързост, наказанието е лишаване от свобода до пет години/.

С повдигане на обвинението даниел бузов е извикан за снемане на пръстови отпечатъци, но поради отсъствието му от града, процедурата е насрочена за 26 януари. Ако не се яви доброволно, ще бъде приведен принудително, обясниха от полицията.

Припомняме - на 25 ноември, когато се отбелязва Световния ден за борба с насилието над жени, Враца успя да се впише по „блестящ“ начин – собственикът на сайта tribali.info даниел бузов преби главната счетоводителка и изпълняваща длъжността директор на общинско предприятие „Спорт и туризъм“ Малина Тошева, при изпълнение на служебните й задължения. Направи го публично и брутално, в присъствието на десетина свидетели.http://modernavratza.com/malina-tosheva-prez-jivota-mi-nikoy-i-nikoga-ne-me-e-udryal-pochuvstvah-se-mnogo-unizena_16130.html#.VqiCFsjp2QA

В резултат от побоя Малина Тошева прекара една седмица в хирургичното отделение на врачанската болница с тежки травми и наранявания. Въпреки че даниел бузов бе арестуван, се намери д-р Артур Пулшиков от спешното отделение, който прецени, че болките в рамото на бузов са достатъчно основание да бъде освободен от ареста. Последва серия от заплахи от страна на даниел бузов срещу журналисти и граждани, които в социалната мрежа изразиха гнева си от наглото поведение на „медийния бос“.http://modernavratza.com/koy-osvobodi-daniel-buzov-ot-aresta-koy_16145.html#.VqiBz8jp2QA

Обвинението срещу бузов  стана факт, след като кметът на община Враца Калин Каменов обяви в национален ефир, че е изнудван от него да плаща „такса спокойствие“ и след като десетки граждани сезираха главния прокурор Сотир Цацаров и изразиха съмнение, че прокуратурата във Враца се опитва да прикрива деянията на бузов.

Общоградска тайна е, че бузов се ползва със специално покровителство от провинциални олигарси, спечелили обществени поръчки за над 5 милиона лева  през периода 2011-2015 г., обезвластени партийни велможи и все още овластени държавни служители.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар