*

ПОСЛАНИКЪТ НА ИЗРАЕЛ С ДАРЕНИЕ НА ВИДИНСКАТА БИБЛИОТЕКА

|
ПОСЛАНИКЪТ НА ИЗРАЕЛ С ДАРЕНИЕ НА ВИДИНСКАТА БИБЛИОТЕКА

Дарение, което съдържа над 20 книги, бе предоставено на видинския кмет Огнян Ценков от Нейно Превъзходителство Ирит Лилиан – посланик на Израел у нас, по време на посещението й в края на месец август. Днес той го връчи лично на Десислава Иванова - директор на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“. „Искам да изразя удовлетворението си, че ни събира такъв радостен повод. Имам приятното задължение да предам на регионалната библиотека това дарение. В него има произведения на световно известни израелски автори, свързани с историята на Израел, с Холокоста, с вярванията и обичаите на евреите. Освен книги, има и пътеводители, и брошури за туристическите дестинации в страната, така че читателите ще могат да се запознаят с възможността да посетят Израел“ – каза Ценков. Той благодари още веднъж за прекрасния жест на израелския посланик и вниманието към нашия град и изрази убеждението си, че книгите от дарението ще бъдат едно чудесно попълнение във фонда на библиотеката.

   Десислава Иванова определи дарението като много ценно и изказа своята благодарност към посланик Ирит Лилиан, както и към кмета на Видин.

   След това специалистите от библиотеката запознаха накратко присъстващите с авторите и съдържанието на някои от творбите. Сред тях има книги на писателяАмос Оз например, който нееднократно е сред претендентите за Нобелова награда.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez