*

ПОРЕДЕН СЪДЕБЕН ШАМАР ЗА бузов и бузовщината

|
ПОРЕДЕН СЪДЕБЕН ШАМАР ЗА бузов и бузовщината

Пореден съдебен шамар получи „великият журналист“ даниел бузов вчера. Районният съд във Враца се произнесе по частното наказателно дело, заведено срещу бузов от Валя Кръстева за нанесени обиди и клевети през февруари 2015 г. в т.нар. информационна агенция „трибали инфо“. Присъдата за бузов е 10 000 лева административна глоба, обществено порицание, с публикуване в местен вестник, както и 2 000 лева обезщетение за нанесени нематериални вреди на Валя Кръстева и покриване на съдебните разходи по делото.

Припомняме, че преди по-малко от месец Окръжният съд във Враца се произнесе по гражданското дело на Валя Кръстева срещу даниел бузов, павлина пецева, петя иванова и фирма „картел“ еоод като ги осъди да заплатят солидарно  на Валя Кръстева сумата от 2 000 лева, представляваща обезщетение за претърпени от нея неимуществени вреди, произтичащи от публикуваната на 07.06.2013 г. в сайта „трибали инфо“ статия „Шок! Валя Кръстева става областен на Враца“.

Съдът, след преценка на доказателствата, е решил, че „...в процесната статия се съдържат неверни фактически твърдения, които засягат личността на Валя Кръстева, доброто име, честта и достойнството й като човек и журналист...“.

Съдебният състав е приел, че в настоящия казус са доказани елементите на непозволено увреждане, както и противоправно поведение на даниел бузов, павлина пецева, петя иванова и фирма „картел“ еоод, с което са нарушили правото на чест и доброто име на Валя Кръстева като човек и журналист, след клеветнически фактически твърдения.

 

Публикуваме тази информация единствено, за да дадем кураж на всички онези, които са незаслужено оклеветени от даниел бузов и сие в т.нар. информационна агенция „трибали инфо“, или „булнюз“, както се казва отскоро.

ВРАЧАНИ, НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ОТ БУЗОВ! АКО ВИ ОКЛЕВЕТИ, ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ СЪДА!

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар