*

ПОДОБРЯВАТ ЛИ СТАБИЛНОСТТА НА КОЛАТА СПОЙЛЕРИТЕ И СПОРТНОТО ОКАЧВАНЕ?

|
ПОДОБРЯВАТ ЛИ СТАБИЛНОСТТА НА КОЛАТА СПОЙЛЕРИТЕ И СПОРТНОТО ОКАЧВАНЕ?

Характерно за новите автомобили, които излизат на пазара е тяхната аеродинамична визия, която освен, че е привлекателна за окото си има и съответните причини да изглежда по този начин. Несъмнено спортните коли са предпочитане не само от мъжете, но и от дамите, които обичат да натискат яко педала на газта.

Но как украсените със спойлери коли подобряват чисто техническата страна на возилото?

Оказва се, че спойлера има изключителна роля за намаляването на вихрите при висока скорост. Освен това според повечето разбиращи от коли това е задължителен аксесоар, който подобрява стабилността на колата, спомага за аеродинамиката при по-остри завои и намалява съпротивлението от завихрянето, а от там и разхода на гориво. Така, че ако този вид спортен аксесоар изглежда супер, то не бива да се подценяват и неговите положителни характеристики, с които подобрява возията на колата.

Спойлерите биват три основни вида – преден, заден и обтекателен. В зависимост вида си ролята им е да отвеждат въздуха така, че да не попада в купето и да подобрят стабилността на колата както при ниски, така и по-високи скорости. Образно казано, спойлерът намалява въздушния поток, тъй като не са малко детайлите, които на практика увеличават съпротивлението при движението на автомобила.

Освен спойлерите, отношение за стабилността на пътя предлагат и вариантите за спортно окачване . Чисто технически този вид окачване прави колата сравнително по-ниска и акцентира върху спортния стил. Специално за българските пътища спортното окачване не е особено подходящо, защото ще трябва да забравите за качването по бордюри и преминаването през лунния пейзаж в квартала, в който живеете. Да, колата ще изглежда страхотно, но ако наистина държите на този фешън дизайн то по-добре инвестирайте в регулируемо спортно окачване. Така, дори легналите полицай, които за масовите спортни варианти са проблем, ще бъдат преодолени без „травми“ за колата Ви. Регулирането на височината е предимство, което обаче си има цена. Затова сами преценете дали изобщо да поставяте такъв аксесоар на автомобила си.


ОЩЕ ОТ "МОДА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez