*

ПОДХОДЯЩИ ПОДОВИ НАСТИЛКИ ЗА БАНЯТА

|
ПОДХОДЯЩИ ПОДОВИ НАСТИЛКИ ЗА БАНЯТА

Как да изберем най-подходящата подова настилка за банята? Вижте съветите на специалистите.

Подът в банята може да бъде направен от най-разнообразни материали. Най-популярното решение са подовите плочки. Те се славят като един от най-дълготрайните и издръжливи материали, като особено това се отнася за моделите, изработени от гранитогрес. Те са устойчиви на високата влажност, която е характерна за това помещение, както и на температурни промени и химикали.

Съществуват изключително разнообразни дизайни, което също е една от причините този материал да е най-предпочитан. Благодарение на множеството различни цветове в които се предлагат подовите плочки, вие можете лесно да сътворите желания декор. Като недостатък обаче се отчита фактът, че материалът позволява сравнително лесно надраскване, повреждане или счупване.

Винилът също е популярен избор за подово покритие. Виниловите покрития също идват в голямо разнообразие от цветове и размери. Особеното при тях е, че трябва да бъдат монтирани върху  бетонния под след хидроизолация.


Хидроизолацията сама по себе си е добро решение за пода на банята. Ако я направите, ще бъдете спокойни, че няма опасност да наводните съседите от долния апартамент, както и че бетонното покритие няма да се разруши под въздействието на влагата. И наистина, без значение какъв тип баня възнамерявате да строите или ремонтирате, хидроизолацията няма да ви навреди.

Що се отнася до цвета на подовите плочки в банята, изборът зависи от общата цветова схема, която сте предвидили. Стандартно се използват по-светли цветове, но не и снежно бяло, тъй като то се замърсява много бързо и не е практично. Освен това има опасност банята ви да заприлича на болнично заведение.

Най-предпочитаните цветове за подовата настилка са нежните нюанси в бежовата гама. Те се съчетават лесно с останалите цветове и придават топлина на интериора.

Черната подова настилка в банята изглежда луксозно и стилно, но за съжаление на този фон ярко се открояват всички следи от водните пръски.

Източник:  Всичко за ремонта - zid-ko.com
 

 


ОЩЕ ОТ "МОДЕРЕН ДОМ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez